Ovaj četvrtak donosi odličnu blues i rock kombinaciju na Riječku zvečku. Program u parku na Donjoj Vežici sutra započinje u 21.30, a publici će se predstaviti Edi East Trance Blues i Turisti.


Edi East Trance Blues solistički je projekt frontmena legendarnih Gustafa Edija Maružina. Iako se gotovo na svim njihovim albumima osjeća prizvuk bluesa, ovo je prvi put da se cjelokupni repertoar sastoji isključivo od blues kompozicija i to trance bluesa. Inspiriran legendama crnačkog bluesa Maružin je započeo s radom na albumu, u čemu su mu se pridružili njegovi dugogodišnji suradnici – bubnjar Čedomir Mošnja i producent Edi Cukerić, kao i labinski roker Pepe Ljuna (gitarist i usni harmonikaš) te legendarni pulski basist Bili Milovan kojeg je kasnije zamijenio Danijel Paulović iz Cerovlja.

U Edijevom studiju Kumpir napravili su prvi album »Sumpor« koji sadrži deset pjesama minimalističkog sadržaja kao i instrumentarija (bubanj, bas, cigarbox gitare i usne harmonike). Album koji je u izdanju Croatia Recordsa objavljen u studenom prošle godine, odmah je osvojio glazbene kritičare, a sve više stječe i povjerenje publike.
Pred domaćom publikom nastupit će Turisti, riječki bend osnovan 2015. godine koji je s nastupima započeo dvije godine kasnije, nakon objavljivanja debitantskog albuma »Human_esque«. Sutra će na Zvečki premijerno izvesti nekoliko potpuno novih, nikad prije izvedenih pjesama s drugog albuma koji izlazi na tržište ove jeseni, a pjevačici Ivi Močibob, bubnjaru Bobi Grujičiću, basistu Sergeju Hofmanu i gitaristu Vladi Simcichu Vavi naći će se i još poneko iznenađenje.

Komentari

komentara