Energični, originalni, eksplozivni ovisnici o bluesu – zagrebački rockeri Gatuzo prvo su najavljeno ime na Balkan Stageu 12. INmusic festivala.

Bend su 2004. godine osnovali prijatelji iz srednjoškolskih dana Damir Trkulja Šiljo (gitara, vokal) i Goran Martinjak (bubnjevi). Krajem iste godine održali su prvi koncert, a sljedeće godine objavili su prvi EP »Temelji«.

Debitantski album »Noge/ruke/glave« izdali su 2007. godine. Dvije godine kasnije objavljeni su album »!«, četvrti nosač zvuka izašao im je 2013. godine, a četvrti »Megalomania« godinu dana kasnije. Prošle godine otvoreno je novo poglavlje u karijeri Gatuza – priključili su im se basist Jakov Kolega i Stipe Mađor-Božinović na trubi, a novim singlom »Ima li te…« najavili su novi album čije se izdanje očekuje u mjesecima koji slijede.

Gatuzo iza sebe ima stotine koncerata, a na nadolazećoj turneji po hrvatskim gradovima pridružiti će im se i budući pobjednici ovogodišnjeg natječaja »Zasviraj sa Žujom« u organizaciji INmusic festivala i Ožujskog piva.

Komentari

komentara