Kultni novovalni beogradski bend Električni Orgazam objavio je ove godine novi album »Gde smo sad?«.

Zagrebačka promocija održat će se u petak 9. studenog u 17 sati u Dancing Bear Shopu u Gundulićevoj 7, kada će se frontmen Srđan Gojković Gile i klavijaturist Ljubomir Đukić Ljuba družiti fanovima i potpisivati albume.
Album »Gde smo sad?« je dvanaesto studijsko izdanje benda. Naziv i koncept albuma već su nagovijestili singlovi “Bio sam loš”, “Kamerom snimam sve”, “Istok zapad sever jug”, “Bila si kao san” i naslovna pjesma “Gde smo sad?”.
– S vremena na vreme svi treba sebi da postavimo pitanje gde smo sad, u ovom trenutku, u našim životima jer isuviše često boravimo u prošlosti ili budućnosti, a retko smo u sadašnjem trenutku, kaže Gile.

Iza projekta “Gde smo sad?” stoji vrhunska ekipa. Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij s kojim je grupa surađivala na albumima: “Lišće prekriva Lisabon” (1982.), “Les Chansones Populaires” (1983) i “Kako bubanj kaže” (1984.). Glazbu su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukić Ljuba i Gile dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile. Blagoje Nedeljković Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje dionice. Tanja Mirković, s kojom bend surađuje prvi put, osmislila je odličan omot dok je za fotografije zaslužna Goranka Matić.
– Veoma smo zadovoljni ovim albumom. Radili smo na njemu više od pet godina. Uvek su me inspirisala različita iskustva kroz koja prolazim u životu. Tako je i sad. Kako neprestano prolazimo kroz različite promene tokom života, tako se i inspiracija menja, izjavio je Gile o novom albumu.
Električni Orgazam postoji od 1980. godine i dalje svira s istom energijom i prkosom kakvu su imali i na legendarnoj kompilaciji „Paket aranžman“.

Komentari

komentara