Kultni beogradski Električni orgazam koncertno će obilježiti 30 godina albuma »Distorzija« nastupom u zagrebačkoj Tvornici kulture 30. rujna, te dan kasnije, 1. listopada u riječkom Pogonu kulture.

U 80-tima, autorski i diskografski naplodnijim godinama Električnog orgazma bend je isporučio par EP-a i šest fantastičnih, žanrovski šarolikih albuma koja su ih lansirala u sam vrh tadašnje rock scene. Grupa koja se široj publici predstavila na kompilaciji »Paket aranžman« 1981. predvodila je uzbudljiv novi val koji se nije bojao eksperimentirati, niti je skrivao utjecaje postavši, između ostalog, i jedan od rijetkih jugoslavenskih sastava koji su svirali u inozemstvu zabilježivši to na EP-u »Warszawa ‘81«.

Album »Distorzija« objavio je 1986. Jugoton i označio je svojevrstan povratak bazučnom rock zvuku . Ukupno 11 pjesama snimano je od studenog ’85. do ožujka ’86. u zagrebačkom Jadran Filmu pod producentskom palicom Srđana Gojkovića Gileta i Pika Stančića, dok je omot napravio Radovan Hiršl. U Tvornici 30. rujna Električni orgazam će odsvirati kompletnu »Distorziju«, te ostale hitove iz bogate karijere. Dan nakon Zagreba, u subotu, 1. listopada grupa će s istim programom nastupiti u riječkom Pogonu kulture. Ulaznice su u pretprodaji 60, a na dan koncerta 80 kuna.

Komentari

komentara