Naslovni junak pjesme poznatog američkog repera Eminema iz 2000. godine – »Stan« uvršten je kao pojam u Oxfordov rječnik za »pretjerano revnog ili opsesivnog obožavatelja određene slavne osobe«, piše BBC na svojim internetskim stranicama.


Pjesma s albuma »The Marshall Mathers LP«, koju je reper izveo u suradnji s engleskom pjevačicom Dido, govori o opsesivnom obožavatelju koji mu šalje nebrojena pisma, a svako sljedeće je sve gnjevnije jer ne dobiva nikakav odgovor.
Naposljetku se Stan s automobilom u kojem se nalazila njegova trudna djevojka u gepeku zaletio u rijeku i svi su poginuli, a Eminem shvati da je to bio njegov obožavatelj tek kada mu na kraju piše odgovor na sva pristigla pisma.
U rječniku je riječ »stan« definirana kao »prerevan ili opsesivan obožavatelj neke slavne osobe«, a može se koristiti i kao imenica i kao glagol, ovisno o kontekstu. Navedeni su i primjeri kako bi se ta riječ mogla upotrijebiti u rečenici.
U Oxfordov rječnik ranije su kao pojmovi uvršteni Beyoncein »Bootylicious« kao izraz za seksualno atraktivnu ženu, Drakeov »Yolo« kao izraz da se jednom živi, te Kanye Westov »Cray« kao skraćenica i oznaka za ludo.

Komentari

komentara