Krčka grupa Brain Production u Palachu je predstavila drugi nosač zvuka »Valovi o stijenu«. Majstori rifa i žestine poznati po energičnim nastupima i ovog su se puta pokazali u najboljem izdanju.

Njihov novi album koji je sniman, miksan i masteriran u zagrebačkom studiju Pod.room donosi deset pjesama u kojima se bave temama krajnosti osjećaja, stanja duha, međusobnog odnosa te političkoj, intelektualnoj i moralnoj septičkoj jami… Na koncertu su im se, očekivano, na repertoaru našle nove stvari, primjerice apokaliptična »Stvarnost« i naslovna pjesma »Valovi o stijenu«, a podsjetili su i na pjesme s prvijenca »Osam« objavljenog 2013. godine.

Grupa Brain Production započela je s radom 2009. godine u četveročlanoj postavi – Skender Ahmetović (vokal), Teo Marević (bas gitara, prateći vokal), Kristijan Vasilić (gitara, klavir, prateći vokal) i Izidor Vasilić (bubanj i perkusije), a 2014. im se pridružio Nino Marević na drugoj gitari. Bend koji je prije osam godina pobijedio na 32. Ri Rock Festivalu, a slavio je i na drugim glazbeno-scenskim natjecanjima, funkcionira kao izvrsno usvirana peteročlana mašina što je pokazao i pred publikom u klubu u Kružnoj.

Žestoka glazbena večer u Palachu koja bi bila još i bolja da joj je nazočilo nešto više posjetitelja, otvorena je nastupom riječkog noise rock benda, odnosno Drei Question Marks, čiji zvuk karakterizira zvučno eksperimentiranje, igra s frekvencijama instrumenata te izuzetna glasnoća koja tjera na divljanje i kaos.

Krajem prošle godine dečki su nastupili na Ri Rocku, a nedavno su objavili i EP pod imenom »Dirge«. Prije grupe Brain Production nastupio je hvaljeni riječki bend Nord koji je od formiranja 2013. godine do danas prošao put od debitantskog do čvrsto formiranog alternativnog rock benda. Mihael Prosen na poziciji vokala i bas gitarista, Tino Margan na bubnjevima te gitaristi Vedran Vučković i Ivan Jović, pulsko pojačanje, iza sebe imaju debitantsko izdanje »Play Restart« koje je publika u Palachu jako dobro prihvatila. Dečki su preksinoć odradili super svirku, a nastup im je bio i svojevrsno zagrijavanje za zanimljivu inozemnu turneju.

 

Komentari

komentara