Nakon ovogodišnjeg, najposjećenijeg izdanja u 16 godina postojanja, Exit festival 2017. slavit će 50 godina od slavnog “Ljeta ljubavi” (Summer of Love)!

Tijekom iduće godine, Exit će obilježavati događaje iz 1967. kada je nastao revolucionarni hippie pokret koji je zauvijek promjenio svijet. Ovaj društveni fenomen okupio je ljude iz brojnih djelova planete oko ideje zajedništva, mira, solidarnosti i ljubavi te imao nemjerljiv utjecaj na suvremenu glazbu, ali i kulturu u cjelini. Znak mira, šarena odjeća i cvijeće u kosi prve su asocijacije na “ljeto ljubavi” i pokret u čije najveće tekovine se ubrajaju borba za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i spolnu ravopravnost.

„Ljeto ljubavi simbolizira početak hippie pokreta iz kojeg je nastala, ne samo suvremena muzika, već i muzički festivali kao mjesto proslave života s ciljem društvenih promjena. Exit je jedan od rjetkih aktivnih glazbenih festivala koji je izrastao iz pokreta za slobodu i koji njeguje tekovine prvih glazbenih festivala koji su prije svega imali snažnu društvenu misiju. Baš zato, smatramo da je naša dužnost da podsjetimo svijet na događaje od prije 50 godina i poruke tadašnjeg pokreta koje su današnjem svijetu potrebnije nego ikada prije“, izjavio je osnivač i direktor Exit festivala Dušan Kovačević.

Kulminacija velikog jubileja desit će se na Exit festivalu koji će se održati od 6. do 9. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, a fanovi iz cijelog svijeta već se od danas mogu prijaviti za prve, najpovoljnije ulaznice čija rana prodaja će početi u sljedećem periodu. Broj ulaznica po ovim najpovoljnijim cijenama je ograničen, te požurite da osigurate mjesto za predstojeće ljeto ljubavi.

Komentari

komentara