Legendarna riječka grupa Let 3 u subotu je u prostoru bivše tvornice Torpedo održala veliki koncert za sve generacije najrokerskijeg grada u Lijepoj Našoj na kojem je okupila brojnu i zaista šaroliku publiku, reklo bi se, sve od 7 do 77.

Tradicionalnih riječkih, pa i drugih obitelji preksinoć bi u Torpedu zasigurno bilo još i više da nije bilo još jednog poznatog riječkog »brenda«, tradicionalne riječke kiše.

MARIN ANICIC

Tri bisa

U prvom dijelu nastupa letovci su kombinirali novije stvari i provjerene uspješnice pa su im se tako na repertoaru našle pjesme kao što su: »Kurcem u čelo«, »999«, »Kontinentio«, »Vjeran pas«, »Profesor Jakov«, »Mamne baneta«, »Mala soba«, »Alam iđazi«, »Omađijaj me«, »Dijete u vremenu« i »Drama«. Koncertni spektakl koji su zamislili kao svojevrsni hommage riječkom rocku i njegovim sljedbenicima letovci su iskoristili za predstavljanje aktualnog albuma »Angela Merkel sere« pa su im se tako tijekom nastupa na repertoaru naše i nov(ij)e stvari kao što su »Prdni majko«, »Gladni«, »Mazi« i »Angela«. Jedan od (očekivanih) vrhunaca koncerta dogodio se tijekom izvedbe pjesme »Riječke pičke« u kojoj su se, očito, svi prepoznali. Bis je nakon svega bio očekivan i neizostavan. Nakon, uvjetno rečeno, novijeg repertoara, u ovom su dijelu pripremili nešto »za starce« – legendarne koncertne favorite koji su se i ovog puta pokazali odličnim izborom. Pjesmama »Mona«, »Pokvarena žena« i »Droga« oduševili su prisutne, a i potpuna je ludnica nastala tijekom izvedbe kultne pjesme »Izgubljeni« koju je pratila i bakljada iz publike.

U prvom dijelu drugog bisa publiku je zabavljao Mrle svojim dobro poznatim »trisom« koji čine – »Srničica«, »Mijau mijau, vau vau« i »Ciklama«, a potom mu se ostatak benda pridružio u izvedbama pjesama »Ženu varam« i »Pogibe«. Za samu završnicu, tj. treći bis, ostavili su dvije legendarne pjesme – »Naftu« i »Sam u vodi« čije su fantastične izvedbe bile vrhunac preksinoćnjeg koncerta.

 

Srce na terenu

Let 3 publici je priuštio dva i pol sata svirke, a u hali 16B bivše Tvornice Torpedo sviralo se i prije nego što su na pozornicu stali Prlja, Mrle, Baljak, Zec, Bojčić i njihovi gosti. Za glazbeno zagrijavanje prisutnih prva se pobrinula riječka grupa Moskva koja je nastup iskoristila za predstavljanje materijala s nedavno dovršenog trećeg albuma koji upravo najavljuju odličnim singlom »Reci mi sve«.

MARIN ANIČIĆ

 

Nakon njih predstavili su se gosti iz Slovenije, legendarni ljubljanski pankeri Niet kojima je to bila prva svirka u gradu na Rječini.

MARIN ANICIC
Odlično usvirani, glasni i žestoki, usto pojačani i trojicom puhača te curama iz grupe E.N.I. na pratećim vokalima, momci iz grupe Let 3 preksinoćnji su nastup odradili za svaku pohvalu iako je Prlja u više navrata »lagano falio putanju«.

ENI

 

Kako bi to sportskim rječnikom rekao njihov kolega Krešo od Kiselih kiša, i ovog su puta »pokazali karakter i ostavili srce na terenu«. Zadovoljna je bila i velika riječka rock obitelj koja je nakon dva i pol sata svirke s koncerta otišla vrlo sretna. I lagano nagluha.

Komentari

komentara