Vinkovački Festival dokumentarnog rock filma – DORF i primoštenski glazbeni festival SuperUho nastavljaju i ove godine prošlo ljeto započetu suradnju – dva dana neposredno prije službenog početka SuperUha, 5. i 6. kolovoza, bit će posvećeni glavnom programu ovogodišnjeg DORF-a.


Na Iskonovoj festivalskoj plaži prikazat će se, među ostalim, filmovi »The Man from Mo’Wax« i »The Sad & Beautiful World of Sparklehorse«, najavljeno je iz press službe vinkovačkog filmsko-glazbenog festivala.

Na toj lokaciji, gdje su smještene pozornice SuperUha, tih će se večeri održavati i koncerti izvođača čija će imena organizatori objaviti naknadno.

Film »The Man from Mo’Wax« prikazuje fascinantnu životnu priču Jamesa Lavella, jednog od ključnih aktera bristolske glazbene scene devedesetih i pokretača lokalne glazbene revolucije koja će pod etiketom trip hop osvojiti svijet.

Nesvakidašnju i gotovo tragičnu priču o tome koliko je kratak put od slave i uspjeha do propasti, donose Lavellovi brojni bliski suradnici, DJ Shadow, Ian Brown, Josh Homme, Thom Yorke, 3D iz Massive Attacka, Grandmaster Flash, Gilles Peterson.
Kao još potresniji najavljuje se film »The Sad & Beautiful World of Sparklehorse« o Marku Linkousu, američkom kantautoru koji je povijest glazbe zadužio s kultnim nezavisnim rock bendom Sparklehorse.

Film prikazuje sudbinu glazbenika koji se skoro trideset godina borio s depresijom i ovisnošću, istovremeno objavivši pet albuma, na kojima je gostovao niz legendarnih glazbenika, Tom Waits, PJ Harvey, Danger Mouse, Dave Fridmann, David Lynch, John Parish, James Mercer, Wayne Coyne, Suzanne Vega, Black Francis, Iggy Pop, Vic Chesnutt, Nina Persson, Julian Casablancas.

Ovogodišnji, jedanaesti Festival dokumentarnog rock film DORF održat će se u Primoštenu 5. i 6. kolovoza, a u Vinkovcima od 24. do 26. kolovoza.

Festival SuperUho održat će se od 7. do 9. kolovoza, kada će, što je dosad objavljeno, nastupiti Buzzcocks, Shellac, Billy Bragg, Conor Oberst, Jessy Lanza, Sara Renar i Gracin.

Uz samu plažu bit će smješten i festivalski kamp u potpunosti natkriven gustom borovom šumom, koji će biti otvoren od predprograma. Kompleti ulaznica za taj festival omogućavaju posjet svim događanjima i na festivalu DORF.

Komentari

komentara