Na igralištu osnovne škole Ivana Cankara na Črnomercu održava se FirtlFest, festival urbane kulture tijekom kojeg će posjetitelji imati priliku vidjeti umjetnost u nastajanju tijekom Graffiti Jama, bboy nastupe, upoznati se s radom zagrebačkih udruga, sudjelovati u edukativnim radionicama kroz Sajam udruga, aktivno sudjelovati u sportskim turnirima te natjecanju u zaboravljenim igrama kao što su gumi-gumi i potezanje užeta, vježbi prve pomoći, pokaznoj vježbi DVD-aa Črnomerec.., te dakako podržati demo bendove od kojih su neki već pronašli svoju odskočnu dasku, primjerice DasRage, finalist ovogodišnjeg HGF-a, ali i oni koji ju još uvijek traže, a svakako su vrijedni pažnje.


Break It Out Jam, otvoreni bboy session, po prvi će se puta održati u sklopu Firtl Festivala. Za ovaj jam pripremljen je jedan vrlo dobar band Tannu Tuwa koji će svojim funky i groove ritmovima potaknuti sve prisutne na ples. Uz live glazbu nastupit će razni breakdance plesači iz Hrvatske te gosti i prijatelji izvan Lijepe naše koji će uveličati ovaj događaj i osigurati odličan vikend i zabavu. Ulaz je slobodan!

FirtlFest je prvi u nizu koraka koje udruga Urban Črnomerec planira poduzeti na području gradske četvrti Črnomerec ali i šire. Udrugu su osnovali jer nisu zadovoljni stanjem u kojem se njihova zajednica trenutno nalazi i misle da svojom građanskom aktivnošću mogu potaknuti susjede na aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici. Njihov subjektivni dojam je kako je došlo do porasta određenih rizičnih ponašanja čije uzroke dijelom vide u društvenoj izolaciji i manjku kulturnih i edukativnih sadržaja, odnosno mogućnosti izražavanja vlastitog karaktera na društveno prihvatljiv način i posljedično tome manjku osjećaja pripadnosti samoj zajednici. Htjeli bi proširiti okvire u kojima svaki pojedinac može djelovati na sebi svojstven način.

PROGRAM:
Subota, 13.06.2015.

10 sati Sajam udruga / Povijesni kutak Črnomerca – 1. dio
11 sati Košarkaški turnir / Nogometni turnir / Radionica prve pomoći
12 sati Edukativne i kreativne radionice / Grafitti jam
16 sati Break It Out bboy session
18 sati Dodjele nagrada pobjednicima sportskih turnira
20.15 sati Scenski dio festivala

Nedjelja, 14.06.2015.
15 sati Povijesni kutak Črnomerca – 2. dio / Natjecanje u zaboravljenim igrama
15.30 sati Graffiti radionica
15 sati Edukativne i kreativne radionice
16 sati Break It Out bboy session
18.30 sata Dodjela nagrada pobjednicima u zaboravljenim igrama
20.15 sati Zatvaranje festivala 

Scenski program
Subota, 13. 6.
20.15 sati Headchrusher 
21 sat Štublin band
22 sata S3NGS 
23 sata DJ 

Nedjelja, 14. 6.
20.45 sati Das rage
– snimanje live nastupa pobjednika 8. Demofesta Zaprešić
22 sata DJ

Komentari

komentara