Američki alt rockeri Foo Fighters izdali su iznenadni, besplatni mini album »St Cecelia« posvećen žrtvama terorističkih napada u Parizu 13. studenog, u kojima je ubijeno 129 osoba, a 352 su ranjene.

Misteriozno odbrojavanje na njihovoj internetskoj stranici završilo se u nedjelju, 22. studenog navečer kada se pojavilo iznenađenje – novi mini album s pet pjesama pod nazivom »Saint Cecilia«. Album je dostupan za besplatno skidanje, a njegovo izdavanje podudara se sa završetkom njihove turneje u sklopu koje su nastupili na mnogobrojnim velikim koncertima diljem Velike Britanije. Turneju je obilježilo to što je tijekom koncerta u Švedskoj ovog ljeta frontmen grupe Dave Grohl pao i slomio nogu.
Grohl je još u listopadu natuknuo da je zajedno s bendom snimio nekoliko pjesama dok su bili u Texasu na glazbenom festivalu Austin City Limits, a sada su se, šest tjedana poslije, te pjesme pojavile na stranicama za ‘streamanje’. U priopćenju za javnost Grohl je rekao da je nova glazba poprimila drugačiji ton nakon terorističkih napada u Parizu 13. studenog. Link putem kojeg se može donirati novac vidljiv je na internetskoj stranici Foo Fightersa, a na njoj se može skinuti novi album.
»Postoji nova, dobra namjera da, čak i na najmanji mogući način, možda ove pjesme unesu malo svjetlosti u ovaj ponekad mračni svijet. Da nas podsjeti da je glazba život te da nada i ozdravljenje idu ruku pod ruku s pjesmom. To je nešto što nam nikada ne može biti oduzeto«, napisao je Grohl. »Svima koji su pogođeni zločinima u Parizu – u srcima smo s njima i njihovim obiteljima. Vratit ćemo se i slaviti život i ljubav s vama opet jednog dana s našom glazbom. Kako bi i trebalo biti učinjeno«, dodao je. Mini album sastoji se od pet pjesama – »Saint Cecelia«, »Sean«, »Savior Breath«, »Iron Rooster«, »The Neverending Sigh«. Također Grohl je napisao opširno pismo u kojem objašnjava svoje misli o mini albumu i zadnjih 12 mjeseci u bendu koji prate njegovo izdavanje, a može ga se pročitati na njihovim stranicama.

Komentari

komentara