River pub, jedan od najdugovječnijih, a po mnogima i najljepših hrvatskih pubova, u subotu je proslavio 20. rođendan.

Rođendanski tulum u River prošao je uz neizostavnu slavljeničku tortu i dobru svirku za koju je bila zadužena riječka grupa Mandrili koja je gotovo vršnjak ovog riječkog puba. Mandrili, naime, sljedeće godine slave 20 godina rada! Taj će veliki jubilej obilježiti novim pjesmama na kojima trenutno rade, a neke od njih publika je mogla čuti i na subotnjem koncertu. Kako doznajemo, već imaju snimljene dvije nove stvari koje će biti predstavljene u veljači, a u pripremi su koncerti po Hrvatskoj.

– Zahvaljujemo River Pubu na pozivu za svirku i želimo mu još mnogo obljetnica. Što više klubova i pubova za svirke, tim bolje. Samo pozitiva i samo naprijed – poručili su dečki iz Mandrila kojima je preksinoćnji nastup bio druga svirka u Riveru u karijeri.

Prvi pub na dva kata

River pub otvoren je 1997. godine, a njegov ga je tadašnji vlasnik Milorad Šmitran zamislio kao prvi riječki pub na dva kata. Prepoznatljiv po svojem uređenju, River je tada ujedno bio i prvi takav pub u Rijeci koji je sav u drvu.

– Tada se u River pub moglo ući isključivo sa članskim iskaznicama, što je bio svojevrsni presedan u Rijeci. Što se glazbe tiče, također se išlo u rock glazbenom stilu – objašnjava Žarko Diminić koji je vlasnik Rivera zadnje četiri godine.

Prije njegovog dolaska River Pub bio je u dosta zapuštenom stanju, a i ponuda programa nije bila adekvatna za taj prostor.

– U jednom razdoblju se čak u Riveru išlo na lake note i cajke, netom prije mog preuzimanja kluba. Nakon što takav đir nije zaživio u ovom prostoru, River je bio zatvoren dvije godine i onda sam došao ja s idejom da se River vrati na ono što je nekada bio. Bio je to mukotrpan posao jer je trebalo ljude ponovo naviknuti na to da se tu pušta rock, a to nije nimalo lako nakon što klub dođe na, ajmo reći, loš glas. Ali evo, uspjeli smo. Trebale su nam duge dvije godine rada i rada, svirki i svirki da sve vratimo, ali isplatilo se – istaknuo je Diminić.

Svaki dan događaj

River Pub je do danas ugostio nebrojene posjetitelje, različite bendove i DJ-e, a nakon što je prošao razne manje i više uspješne faze, uz novo je vodstvo u zadnje četiri godine postao jedno od nezaobilaznih mjesta za dobru zabavu u Rijeci. Najveća posebnost River puba je njegov program za koji je zadužen Mihael Prosen.

– Zajedničkim snagama razvili smo priču da se u Riveru svaki dan nešto događa i po tome smo jedinstveni u gradu. Ponedjeljkom imamo slušaonicu raznoraznih bendova, utorak je vezan za Đir po Starom gradu, srijedom se održava Pub kviz s raznoraznim temama, četvrtak je rezerviran za studentske karaoke i natjecanja riječkih fakulteta, a često radimo i humanitarne karaoke za azil ili za dječju bolnicu. Petak i subota su dani live svirke s raznim rock bendovima i DJ-ima. Od nas u budućnosti možete očekivati puno rock svirki i raznorazna gostovanja kako lokalnih, tako i stranih rock bendova. Također iz godine u godinu radimo na poboljšanjima svih sfera našeg programa tako da vas nećemo razočarati – zaključio je Diminić.

 

Komentari

komentara