Nastupom punk grupe Mocho koju čine četiri mlade Riječanke započeo je trideset i deveti Ri Rock Festival.

Nakon njih na pozornicu treće prostorije kluba Palach stali su članica i članovi Poantika, riječkog benda koji žanrovski gravitira oko rocka, a potom se predstavila riječka dub/ska/funk grupa Burning Bush.
Na popisu izvođača prve večeri festivala našao se i alternativni rock bend Negdje između iz Pule te riječki noise rock bend ???.
U subotu će u Palachu, s početkom u 20.30, prva nastupiti pazinska grupa Sabotaža čiji članovi »rokaju street pankčinu s mješavinom HC punka, ska punka i oldschoola«. Iz Pule dolazi HC/punk bend Kani Bastardi, a predstavit će se i tri riječke grupe: punk grupa Žulj, peteročlani melodični death metal bend Zenoth te death metal bend Omnivore.
Prve večeri festivala ulogu gostiju imali su Chui i Zoster, a u subotu će to biti Narednik Lobanja i Vod smrti te Motus Vita Est.
O najboljima će odlučivati publika i stručni žiri. Nagrade za tri prvoplasirana benda osiguravaju: Art of Music, River Ink Tattoo, Studio Palach, MegaMajice – Lateralus, Novi list i Music Box (Ri Rock).

Komentari

komentara