Škotska grupa Franz Ferdinand objavila je da ju napušta gitarist Nick McCarthy.

Gitarist i klavijaturist McCarthy s bendom je od 2002.  i zajedno su snimili četiri studijska albuma, te lani objavljenu ploču s kolegama iz grupe Sparks. Bend je u petak pustio kratko priopćenje za fanove u kojem stoji kako “McCarthy neće sudjelovati na turneju i u radu na novom albumu”.

 

Kao razlog odlaska ističu se obiteljske obaveze. “Kad smo na turneji ili snimamo novi album, to oduzima velik dio našeg vremena, ponekad  čak i godinu i pol dana smo daleko od doma. Nick ima obitelj i malu djecu i ne želi toliko biti odvojen od njih”.

Ipak ostaje nešto nade za fanove.

“To nije nužno trajna situacija i ukoliko se stvari promjene obavjestit ćemo vas. Voljeli bismo reći da je došlo do osobnih ili glazbenih razlika, no to nije u pitanju. Te razlike su i okupile bend”.

 

McCarthy se isto kratko obratio fanovima i zahvalio na podršci i inspiraciji.

” Sad ću se koncetrirati na pisanje i produciranje potpuno drugačijih stvari, a zajedno se možemo veseliti novom albumu Franz Ferdinanda”.

 

Škotska rock grupa Franz Ferdinand osvaja svijet početkom 2004. godine svojim debitanskim albumom i hit singlovima ‘Take Me Out’, ‘Matinee’ i ‘This Fire’. Nakon što je njihov prvijenac, nazvan jednostavno ‘Franz Ferdinand’, postigao veliki uspjeh, prvo na britanskoj, a potom i na svjetskoj sceni, četvorka 2005. godine, objavljuje novi studijski album ‘You Could Have It So Much Better’, koji također zasjeda na sam vrh top-lista najboljih albuma.

Poharali su svjetske top-liste, osvojili neke od najprestižnijih svjetskih glazbenih nagrada, među kojima su Grammy, MTV i Brit Awards i potvrdili svoj status jedne od vodećih svjetskih glazbenih atrakcija.

Komentari

komentara