Ako mu je cilj bio privući pažnju i to da se o njegovom potezu priča, pa makar i negativno – onda je, valjda, uspio.

Društvene mreže već nekoliko dana razglabaju o potezu Jerka Marića, frontmena banda Adastra koji je na Zagrebačkom festivalu neki dan nastup završio razbijanjem gitare na pozornici.

Odmah potom Marić je u novinarske mikrofone dao izjavu kojom je pokušao objasniti da je gitaru razbio kao “čin konceptualne umjetnosti”.

“Razbijanje gitare u čast i sjećanje na sve rokere koji su svojim eksplicitnim tekstovima, žestokom glazbom i razbijanjem gitara mijenjali društvena i politička zbivanja u svijetu i Hrvatskoj”, rekao je Marić.

Ovaj potez, međutim, gotovo je od reda izazvao sprdnju. Komentari na YouTubeu gotovo su redom negativni i ismijavaju Marićev potez, kao i njegov glazbeni opus. No ubrzo se raspravi pridružio i administrator Adastrinog YouTube kanala, iza kojeg navodno stoji sam Marić, koji se odlučio svađati putem interneta s onima koji ne odobravaju njegovo razbijanje gitare.

Koja katastrofa inače od benda, a ovaj potez je tragikomičan, pa to je festival lakih nota, adastra je pop, a ne rock bend, kakvo crno razbijanje gitara hahaha“, napisao je jedan komentator, na što mu je Marić poručio “da si posluša albume i pusti pjesme s General Woo-om, Surovi grade, Nepozvani gost“. Komentatoru koji mu je poručio da Adastra nije rock bend poručio je i da je – neinformiran.

Naravno da ovakav potez najnetalentiranijeg glazbenika ikada, koji ne moze otpjevati i odsvirati ni Jingle Bells bez falša i straha izaziva gađenje i bijes. Pitanje za razbijača: Vec si dugo na sceni. Koja je tajna tvog neuspjeha?”, napisao mu je još jedan komentator, a Marić odgovorio da je “tajna u brojnim koncertima, fanovima i društveno političkom angažmanu. A koja je tajna tvojeg neuspjeha?”

Kakva sramota od čovjeka i od benda“, napisao mu je treći komentator s nadimkom “morfij u glavi”, a Marić odgovorio:

Morfij u glavi još malo morfija si zabi u glavu. Jado“.

Bravo, rokeru, drugi put si razbij glavu, seljačino“, bio je još jedan od upisa na koji je stigao odgovor “nije mu tvrda k’o tvoja čobane“.

Komentari

komentara