Prvo je u samom prijelazu sa subote na nedjelju traženi britanski pop duo Hurts postupno rasplesao već dobro popunjenu glavnu Tesla pozornicu, ponajviše novim hit singlovima »Ready to Go« i »Beautiful Ones«, kao i s »Better Than Love i »Wonderful Life.

Zatim je francuska klupska atrakcija Ofenbach, o čijoj velikoj popularnosti svjedoči i činjenica da su prije nepuna dva tjedna nastupila na centru nogometom stadionu u Lyonu tik uoči početka finala Europa Lige između Marseillea i madridskog Atletica s hitom »Party«, posve je zagrijala umašku publiku. Posebno je ludo bilo za izvedbe planetarnog mega hita »Katchi«, nastao kao obrada pjesme američkog rock kantautora Nicka Waterhousea.

No, u plesnom vrhuncu večeri, umaški Sea Star Festival ugostio je potom na glavnoj pozornici kraljeve festivalske dance scene Dimitri Vegas & Like Mike. Poznati po velikim hitovima »Tremor«, »The Hum«, »Complicated« te »Melody«, a mimo autorskih pjesama i remiksevima nastalih u suradnjama s divovima poput The Weeknda, Major Lazera, Calvina Harrisa, jedan od najpopularnijih svjetskih DJ dueta doveo je u delirij nepregledno i natisnuto mnoštvo na umaškoj laguni.

Nama je prethodno odličan na obližnjoj Nautilus Areni sa svojim dvosatnim mantričnim setom bio majstor dinamičnog i futurističkog techna Luke Slater, sa svojim skoro 30-godišnjim iskustvom na britanskoj elektronskoj sceni. Nakon Slatera u ritmu nisu padali ni preostale udarne zvijezde subotnje večeri na ovoj pozornici, Tommy Four Seven i Francois X.

Uz naklonjene vremenske ljetne uvjete u obje festivalske večeri, publike je ipak bilo osjetno više u subotu. Mimo glavnih zvijezdi (prve večeri Robin Schulz, Paul van Dyk, Filatov & Karas), drugo izdanje Sea Stara, mlađeg festivalskog brata novosadskog Exita, obilježila je na glavnoj pozornici nova, 50 metara široka scenska konstrukcija s razglasom revolucionarne tehnologije i velikim 3D Led video sistemom.

Druga najveća pozornica Nautilus Arena (teniski ATP stadion), u oba festivalska dana bila je svojevrsni stadionski klub. Nakon petka, kada su pred impresivnim brojem fanova nastupile ponajbolje hip-hop i klupske izvođače ovih prostora (Tram 11, Edo Maajka, Dječaci, Krešo Bengalka, Tekitoka, Sajsi MC, Senidah feat Amn i Vrh), subotnja je noć na toj pozornici bila rezervirana za tvrdi techno ravno s berlinskih i pariških adresa, a pored gore spomenutih inozemnih imena, nastupila su i iskusna hrvatska techno imena Ian F, Ivan Komlinović u live setu, DJ Jock i Toxic.

Sjajan Robin Schulz

Nakon što je na pulski aerodrom sletio privatnim avionom ravno s Ibize, a fanove pritom na Instagramu obavijestio da je u Pulu stigao sat i pol vremena uoči nastupa, udarna DJ zvijezda prve večeri Sea Star Festivala Robin Schulz uputio se odmah put Umaga, čija je laguna Stella Maris proključala s njegovim najvećim hitovima »OK«, »Sugar«, »Sun Goes Down«, Shed A Light«. Njemačka superzvijezda nastupila je na glavnoj pozornici Addiko Tesla Stage, gotovo duplo većoj nego prošle godine, s novim izgledom uz 250 kvadrata LED ekrana, laserima posljednje generacije te posebno dizajniranim osvjetljenjem.

Nezahvalno je procjenjivati broj posjetitelja, ali cijela je laguna vrila od super raspoloženih mladih ljudi, a za njih, recimo, 15 -20 tisuća status headlinera, uz Robina Schulza, opravdao je u nastavku noći i Paul van Dyk, čija je trance himna »For An Angel« izazvala pravu katarzu publike uz prve zrake sunca.

Regionalne hip hop snage

Na drugoj po veličini Nautilus Arena pozornici pun parter i dobro posjećene tribine tijekom prve večeri guštali su autorski i bendovski hip-hop regionalne zvijezde, od renomiranog asa Ede Maajke, do hip-hop trija Dječaci koji nisu preskočili pjesme »Maci« i »Lovrinac«. Mnogi su došli zbog Kreše Bengalke, ali i hrvatskih hip-hop zvijezdi Tram 11. Trenutno najzarazniji hit u cijeloj regiji pod nazivom »Slađana« izvela je Senidah (Senida Hajdarpašić), na muziku Anže Kacafure Cazzafure, uz tekst Benjamina Krnetića.

 

 

Komentari

komentara