Nova sezona projekta StoneRizacija Udruge Ri Rock, donosi još jednu ediciju spore, duboke, trodimenzionalne glazbe koja će u ovom broju protutnjati kroz stoner, southern, sludge, doom, post, kraut, psychedelic i ostale podžanrove rock, metal pa čak i elektronske glazbe.

Prva epizoda odvit će se na samoj plaži na Kantridi, tik do mora, točnije na popularnoj lokaciji beach bara Morski prasac u Rijeci. Tako će u petak, 16. rujna s početkom u 19 sati nastupiti slovenski heroji stonera, Carnaval iz Ljubljane, Drone Hunter iz Varaždina, riječki stoner akteri GreeNmill i nove nade City Of Logic također iz Rijeke. Nakon koncerta slijedi DJ session by Ri Rock crew.

Ulaz na otvaranje nove sezone je besplatan, a u slučaju kiše sve će se preseliti u Podrum na Delti koji je također jedna od budućih lokacija ovogodišnje sezone StoneRizacije.

Jedan od najpoznatijih i najstarijih stoner rock bendova Slovenije, bend Carnaval, najčešće se drži desert stonera uz česte izlete u blues, psihodeliju, pa čak i metal. Nastali 2004. godine igraju se s raznim žanrovima od stonera i grungea gdje kasnije bježe od istih pokušavajući razviti vlastiti stil te tako dobivaju titulu jednih od najoriginalnijih bendova ljubljanskog podzemlja. Iza sebe imaju mnoge uratke, među kojima četiri albuma izdana u vlastitoj produkciji jer bend čvrsto stoji iza DIY scene odbijajući nametnute sisteme. Tako su izdali »2« (2009.), »1« (2010.), »Tennis Football Basketball« (2012.) te najnoviji album »Big Fish«. Varaždinski instrumentalni trojac Drone Hunter jedan je od rijetkih bendova koji je uz puno vlastitog truda, volje i rada napravio izuzetno puno za svoj bend, a ponajviše je za naglasiti da su dečki odradili europsku turneju te u Hrvatskoj otprašili zavidan broj koncerata.

Koncertni dio večeri zatvorit će lokalni stoner banditi, bend GreeNmill, dok će novi bend, City of Logic, koji je i najveće iznenađenje i pozitivan dokaz da se može napraviti nešto novo, dobro i drugačije, otvoriti koncertni dio večeri.

 

Komentari

komentara