Impulse je klupski glazbeni boutique festival s jednostavnom misijom promocije urbane glazbene kulture, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i Distune Promotiona.

Od 27. ožujka do 1. travnja 11 različitih događanja povezanih motom »Glazba je svugdje« održat će se na sedam lokacija u Rijeci: u OKC-u Palach, Galeriji Kortil, Tunelu, Životu, Nemo Pubu, Art-kinu Croatia i Pogonu kulture.

1. IZLOŽBA »Prijatelji, rockeri, umjetnici – slike i crteži Jerryja Garcie, Boba Dylana i Patti Smith iz kolekcije Voje Šindolića« u Galeriji Kortil 27. ožujka

Vojo Šindolić svestrana je i nesvakidašnja pojava: posljednji jugoslavenski beatnik, pjesnik, prevoditelj, književni kritičar, gostujući predavač suvremene američke književnosti na University of California u San Franciscu i Berkeleyju, jedan je od urednika utjecajnog jugoslavenskog časopisa za rock glazbu Džuboks, a od 1979. bavi se likovnom umjetnošću kao drugim oblikom svog umjetničkog izražavanja. Publici predstavlja radove legendarnih umjetnika, glazbenih ikona i rock zvijezda iz njegove privatne kolekcije. Izložba će biti otvorena posjetiteljima od 27. ožujka do 1. travnja u redovnom terminu rada Galerije Kortil.

2. KONCERT Swans (SAD) i Little Annie (UK) u Pogonu kulture 27. ožujka u 20 sati

Jedan od posljednjih nastupa legendarnog američkog eksperimentalnog benda Swans u sklopu njihove oproštajne turneje. Kao supporting act nastupit će i Little Annie: kantautorica, slikarica, pjesnikinja, performerica i glumica na sceni prisutna od 1977. Posljednji album »Trace« izdaje 2016. Ulaznice po cijeni od 125 kuna mogu se kupiti na prodajnim mjestima: Dallas music shop Rijeka, Croatia Records, The Beertija, Autotrans, ili u sustavu Entrio.hr. Na dan koncerta cijena je 145 kuna.

3. TRIBINA Booking: Gdje se vidiš za 5 godina? u OKC-u Palach 28. ožujka u 19 sati

Tribina na temu bookinga u glazbenoj industriji održat će se uz goste – booking veterane Vedrana Menigu (Pozitivan ritam, Zagreb), Maria Grdošića (Los Angeles Agency, Zagreb), Dražena Baljka (Neuro Radnik, Rijeka) i moderaciju Ede Plovanića.

4. KONCERT Lovely Quinces u Tunelu 28. ožujka u 21.30 sati

Nastup indie folk kantautorice je »na šešir«, a broj mjesta ograničen zbog optimalnog glazbenog doživljaja izvođačice i publike.

5. RADIONICA This Town Needs Posters u OKC-u Palach 29. i 30. ožujka

U sklopu edukativnog dijela festivala održat će se besplatna radionica primitivnog tiska. Pod vodstvom arhitekata Svena Sorića i Hrvoja Spudića, polaznici će imati priliku naučiti osnove miješanja boja, pripreme tiskarskih klišeja, rada s različitim vrstama papira i s različitim prešama. Napomena: Dvodnevna radionica je popunjena.

6. GLAZBENI OSVRT na 1967. godinu – 50 godina psihodelije u OKC-u Palach 29. ožujka u 20 sati

Uz ploče, časopise i ostale memorabilije za katedrom OKC-a Palach bit će Ronald Rajković i Luka Malvić.

7. FILMSKA PREMIJERA »Nosi se s tim pitanjem – Frank Zappa svojim riječima« u Art-kinu Croatia 30. ožujka u 20 sati

Riječka premijera filma »Nosi se s tim pitanjem – Frank Zappa svojim riječima« (2016.) redatelja Thorstena Schüttea intiman je susret s glazbenom ikonom, vrhunskim skladateljem i umjetnikom. Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti na blagajni kina ili u sustavu Ulaznice.hr. Članovi/ice Filmskog kluba ulaznice mogu kupiti po cijeni od 10 kuna.

8. GLAZBENA TRIBINA »Megahertz« u OKC-u Palach 31. ožujka u 19 sati

S gostima Anom Dajić (Dirižabl, Beograd), Voljenom Korićem (Totalni FM, Rijeka) i Branimirom Slijepčevićem (Revija na ledu, Art&Music festival, Pula), uz moderaciju Marina Jurčića razgovarat ćemo o radiju, nekada dominantnom mediju i prvom izvoru nove glazbe za većinu publika te jedinom posredniku između slušatelja i dobre playliste zalutale na nekoj frekvenciji.

9. KONCERT Noise / post-punk Night u OKC-u Palach 31. ožujka

Koncertni dio četvrtog izdanja festivala bit će zaokružen nastupom tri benda posebna izričaja i nastupa, u kombinaciji koja slavi organiziranu buku. Nastupaju sisački instrumentalni-noise bend ###, riječka Rašpa, te ESC Life.

10. SAJAM PLOČA u OKC-u Palach 1. travnja od 10 do 17 sati

Ljubitelji vinila moći će uživati u 4. sajmu ploča u OKC-u Palach: da kući ne bi otišli praznih ruku, pobrinut će se 13 izlagača. Prijave za sudjelovanje na sajmu su zatvorene, ali ulaz na sajam je slobodan svima.

11. TRIGON PARTY – zatvaranje festivala u Nemu, Tunelu i Životu 1. travnja

Od 22 sata u Nemo pubu festivalsku publiku zabavljat će DJ Marko V, u Tunelu se program nastavlja uz Dirižabl DJ set (Ana Dajić, Beograd), a u klubu Život do 5 ujutro za DJ pultom bit će Dražen Baljak aka Boo Dale (Rijeka). Ulaz u klub Život naplaćuje se s 25 kuna.

Komentari

komentara