U organizaciji Udruge Ri Rock ove su godine održane Music box radionice na kojima su polaznici educirani o organizaciji događaja.

Mladi »učenici« novostečena znanja i vještine demonstrirat će – praksom – organizacijom glazbenog događaja u OKC-u Palach. Prvi »završni ispit« imao je »Alt. Rock Tim« u sastavu Matea Jurčić, Ana Frol, Kristian Kirinčić i Leon Basić, koji je protekle subote u klubu u Kružnoj organizirao događaj pod nazivom »Glazba je čudo« čija je ideja bila naglasiti važnost glazbe u našim životima i podsjetiti na čudesnost kojom obavija svakodnevicu. Program je započeo pop-up izložbom u suradnji s Muzejom informatike Peek&Poke koja je bila posvećena uređajima za slušanje glazbe koji su obilježili generacije. Izložene su bile i fotografije Matilde Rudec, višestruko nagrađivane koncertne fotografkinje iz Slavonskog Broda koja je svojim objektivom zabilježila nastupe kultnih imena riječke rock scene.

U središnjem, i najbitnijem, koncertnom dijelu večeri prva je nastupila mlada riječka rock grupa Nelaay koja bi ove godine trebala predstaviti prvi album koji će sadržavati deset pjesama. Večer je psihodelijom obojio još jedan mladi riječki bend, Fanaa, koja stvara autorsku glazbu prepoznatljivog melankoličnog i psihodeličnog rock ugođaja. Za kraj večeri ostao je Recycle or Die, projekt trojica umjetnika, inovatora i glazbenika: Ivana Valušeka, Ive Opančara i Oma Prakasha Pandeya koji stvaraju instrumentalnu autorsku glazbu s prizvukom Indije i Istoka. Na nastupu u Palachu pridružio im se i gitarist Elvis Devčić.

Druga ekipa polaznika Music Box radionice u subotu, 8. lipnja u Palachu priprema događaj pod nazivom »Hell Vibrations«.

 

Komentari

komentara