Mary J. Blige, Bjork, Foo Fighters, John Legend, Common, Bon Iver, St. Vincent, Chvrches, Feist, Laurie Anderson, Estelle, Elliott Smith i članovi grupe The National samo su neki od umjetnika koji su donirali svoje većinom neobjavljene glazbene materijale za box-set singlica koje će biti objavljene u sklopu projekta »Seven Inches For Planned Parenthood«.

U projekt su uključeni i poznati komičari Sarah Silverman, Zach Galifianakis, Jenny Slate i drugi, autori i aktivisti kao i vizualni umjetnici. Prodajom ploča pomoći će se organizaciji Planned Parenthood kojoj dolaskom novog američkog predsjednika i njegove administracije prijeti prestanak financiranja. Planned Parenthood postoji više od stoljeća i godišnje pruža njegu spolnog i reproduktivnog zdravlja za više od 2,5 milijuna žena, muškaraca i mladih.

Na ideju za pokretanjem ove »akcije« došao je Matt Berninger iz grupe The National i njihov menadžer Brandon Reid.

– Zakonodavci s ekstremnim stavovima vrijedno rade na tome da ukinu Planned Parenthood. Ako uspiju u tome, milijuni Amerikanaca izgubit će pristup osnovnim zdravstvenim uslugama, kao što su testiranje i liječenje seksualno prenosivih bolesti, kontrola rađanja i pregledi koji otkrivaju rak. »Seven inches for Planned Parenthood« je odgovor na tu prijetnju. Seriju vinilnih izdanja objavljuju ljudi koji vjeruju da je pristup zdravstvenoj skrbi javno dobro koje treba snažno štititi, objasnili su inicijatori projekta.

Singlice će biti moguće kupiti u fizičkom i digitalnom obliku. Svaka singlica sadržavat će unikatno umjetničko djelo koje prati dvije pjesme na ploči te komični ili govorni dio.

Komentari

komentara