Ove će se godine u Nikšiću održati jubilarni peti Lake fest! Crnogorski festival koji iz godine u godinu privlači sve veći broj Hrvata, trajat će punih šest dana, od 11. do 16. kolovoza.

Prva tri dana festival će se održavati na platou Doma revolucije u samom centru grada Nikšića. Ulaz će biti besplatan za sve one koji žele upoznati festival i zagrijati se za veliku završnicu. Nakon ovog warm up-a, festival seli na već svima poznatu glavnu pozornicu na jezeru Krupac.

Tamo će posjetitelje čekati izvođači iz regije, ali i čak tri velika inozemna benda. Prvi za sada potvrđeni inozemni headliner je Guano Apes koji dolaze u sklopu turneje za aktualni album »Offline«.

Guano Apes zajedničku karijeru započeli su 1994. godine, a veliki glazbeni uspon postižu dvije godine kasnije s pjesmom »Open Your Eyes«. Uz aktualni album, objavili su još četiri studijska albuma: »Proud Like a God« (1997), »Don’t Give Me Names« (2000.), »Walking on a Thin Line« (2003.) i »Bel Air« (2011.).

Nastupit će manje i više poznati autorski bendovi iz cijele regije: Elemental, Rundek Cargo Trio, Josip A Lisac, Sassja, Pankrti, Samostalni referenti, Riblja čorba, Babe, Goblini, Ortodox Celtsi, Bjesovi, Iskaz, DST, Nikola Pejakovic, Who see, Ničim izazvan, Prti BG, Dejan Petrović Big Band, Mortal Kombrat, Stereo banana, Uzemljenje, Igra duhova i mnogi drugi.

Cijene ulaznica je ista kao i prošle godine, a iznosi 10 eura za jednu večer ili paket ulaznica za sve tri večeri koji možete kupiti za samo 25 eura. Ulaznice za Lake fest od ove godine moći će se kupiti i u Hrvatskoj. Sve informacije pratite na bpm.menart.hr ili na službenoj stranici Festivala.

 

Komentari

komentara