Popularni riječki festival Hartera ove godine donosi niz novosti, a prva među njima je spajanje s Karlovačko RockOffom. Naime, Hartera je ove godine posvećena samo rock i alternativnoj glazbi.

Razlog tome je ovogodišnje spajanje dva festivala u Rijeci: 13. po redu Hartere i Karlovačko RockOffa, nudeći u jednoj večeri poznata imena domaće scene i novu generaciju sjajnih glazbenica i glazbenika.

BRANKO GALICIC

Tako će 30. rujna  na zajedničkoj pozornici u Rijeci   naći se Let 3, Bambi Molesters, Goran Bare i Majke te Karlovačko RockOff finalisti; Dno, Mirna, The Miceks, Manntra i Scarlet Notes.

 

Silvano JEŽINA

 

Dva seta

Let 3 će ovom prigodom svirati dva seta, jedan ‘klasični’ i drugi s pjesmama s dva stara, po mnogima i najbolja albuma »Two Dogs Fuckin« i »El Desperado«. Mediji su ova dva prva albuma nazvali »ključnim albumima riječke i hrvatske diskografije«.

Denis LOVROVIĆ

– Posljednji je put Rijeka u takvom setu mogla uživati u seriji rasprodanih »koncerata u rupi« 2009. godine, a prvi put će se pred velikim brojem publike ovaj nastup uprizoriti baš na Harteri i Karlovačko RockOff festivalu. Sličnim konceptom letovci su rasprodali koncerte u Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu i Bjelovaru. Riječki rock fanovi sada ponovo imaju priliku uživo utažiti glad za ovim kultnim ostvarenjima, poručuju organizatori i naglašavaju da će program koji spremaju legendarni Goran Bare i Majke te Bambi Molestersi, javnost saznati u tekućim tjednima prije realizacije festivala.

 

Finale RockOffa

Najrokerskiji hrvatski grad ugostit će prvu finalnu večer Karlovačko RockOff festivala, koji potom putuje u Split te se posljednje dvije večeri održava u Zagrebu. Cilj je veća zastupljenost regionalnih bendova i mjesta za svirku, i to sve putem platforme čiju su podršku osjetili i glazbenici poput MORT-a, Rezervi, Sare Renar, Grette, Mangroovea i mnogih drugih. Organizatori pozivaju publiku da podrže nove nade hrvatske glazbene scene.
– Osim što se ove godine odlučila pridružiti ovoj inicijativi, Hartera se može pohvaliti i ulaskom među festivale dobitnike  EFFE Labela 2017. – 2018. Europskog udruženja festivala i Europske komisije, kao oznaku izvrsnosti u području kulture na razini Europe, zaključuje tim koji potpisuje Harteru.

Komentari

komentara