Hartera Revisited party vratio je elektroničku glazbu u bivšu riječku Tvornicu papira. U noći sa subote na nedjelju devet DJ nastupa na dva floora okupilo je obožavatelje energičnih techno i house ritmova, a sve u organizaciji Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

HARTERA REVISITED PARTY/Marko GRACIN

HARTERA REVISITED PARTY/Marko GRACIN

Naime, EPK je u suradnji s klubom Crkva organizirala party u Harteri u sklopu Ciklusa Furioza programskog pravca Kuhinja kojim se nastoji predstaviti glazba koju stvaraju žene. Time se želi skrenuti pažnja publike na žene koje stvaraju glazbu s porukom i mijenjaju svijet, a upravo takve žene su i nastupile ovoga vikenda u Harteri. Moćne DJ glazbenice koje mijenjaju žanrove i stvaraju nove glazbene izričaje stvorile su moćan party za sve Riječane željne ovakvih izlazaka.

Jaka imena

Glavne zvijezde bile su zasigurno njemačka DJ-ica Dr. Rubinstein, inače rođena Ruskinja, te talijanska DJ ikona Elena Colombi. Marina Rubinstein je publici prezentirala techno zvuk koji je pomiješan s elementima hipnotičkog acida i ritmovima rave devedesetih, dok je Colombi ostala vjerna svojoj širokoj lepezi žanrova – od industrijskih ritmovima i pulsirajućeg techno zvuka do ambijentalne glazbe.

HARTERA REVISITED PARTY/Marko GRACIN

HARTERA REVISITED PARTY/Marko GRACIN

Od izvođača bitno je navesti i regionalnu zvijezdu Joma Maju koja je došla iz Banja Luke, a ove godine je bila i dio cijenjenog Exit festivala u Novome Sadu. Osim što je organizatorica najvećeg bosanskog festivala elektroničke glazbe, Joma Maja je riječkoj publici dočarala svoj mračni i senzualni zvuk koji je prati od početka njezine glazbene karijere. Osim regionalnih DJ nastupa, u Harteri je domaću žensku snagu predvodila mlada riječka DJ-ica Kasja. Svojim dinamičnim setovima u kojima se prožimaju oldschool house i eklektični žanrovi predstavila se svojoj publici koja ju je dosad mogla vidjeti i čuti u riječkim klubovima.

HARTERA REVISITED PARTY/Marko GRACIN

HARTERA REVISITED PARTY/Marko GRACIN

Podršku ženskim snagama na pozornici dali su i poznati DJ glazbenici od kojih je potrebno izdvojiti domaćeg DJ-a Bronskog sa svojim house i techno ritmovima te beogradskog Marka Vukovića. On je publici predstavio svoj dinamičan miks s elementima techna, minimala i deepa. Publiku su zabavili i Igorritza, Life4Funk te Boo Dale.

HARTERA REVISITED PARTY/Marko GRACIN

HARTERA REVISITED PARTY/Marko GRACIN

Osim dva floora na kojima se publika rasplesala u techno ritmovima, Hartera je ugostila i Kino Katarina koje se nalazilo na trećem chill flooru. Ondje su se prikazivali art filmovi nakon kojih je publika imala prilike diskutirati o položaju žena u društvu što je i bila tema i filmova, ali i cjelokupnog Revisited partyja.

Nije dovoljno

Iako je party u Harteri okupio obožavatelje elektroničke glazbe, ipak su se mnogi požalili kako su ovakvi događaji nažalost u Rijeci postali rijetkost. Pozitivno je što EPK želi oživjeti Harteru i ovakav tip zabave, ali posjetitelji se slažu da je događanja još uvijek premalo zbog čega moraju ići u druge gradove i države na koncerte i razne manifestacije.

HARTERA REVISITED PARTY/Marko GRACIN

HARTERA REVISITED PARTY/Marko GRACIN

– Iskreno, puno je manje događanja nego prošle godine u Harteri i definitivno bi ih moglo biti više. Prošle godine su bili partyji u Torpedu i Exportdrvu, ali ove godine nema baš nijednog, osim rijetko kojeg u Harteri, rekla nam je Katarina.
Njezina prijateljica Manuela dodala je kako zbog toga rijetko izlaze u Rijeci.
– Bile smo ovo ljeto u Novom Sadu na Exitu, na Sea Star Festivalu u Umagu i Sonus Festivalu u Novalji. Definitivno nisam zadovoljna izlascima u Rijeci, a išla bih i ovdje van da ima nekih događanja, dodala je Manuela.

HARTERA REVISITED PARTY/Marko GRACIN

HARTERA REVISITED PARTY/Marko GRACIN

Nadamo se da će se želja mnogih Riječana ostvariti i da će, barem sada kada Rijeka uskoro postaje europska prijestolnica kulture, i u našem gradu biti što više raznovrsnih sadržaja za sve mlade željne dobre zabave.

 

Katarina BLAŽEVIĆ

Komentari

komentara