Dječaci nisu bend za svakoga. Splitsko-zagrebački hip hop trio koji je pred riječkom publikom zadnji put nastupio prije nešto manje od godinu dana, prije koju godinu bio je izrazito popularan, a iako danas nije na vrhuncu slave, ipak ima dosta obožavatelja.

Da Dječaci i u Rijeci još uvijek imaju dosta slušatelja, potvrdilo je dvjestotinjak njihovih većinom mlađih fanova koji su se preksinoć okupili na njihovom koncertu u novootvorenom Pogonu kulture.

Vojko, Ivo i Zoni u svibnju ove godine objavili su treće studijsko izdanje, album »Firma« koji su preksinoć koncertno predstavili riječkoj publici. Na veliku pozornicu kluba na Sušaku trojka je stala pojačana gitarom, basom i bubnjem, odnosno odličnim pratećim instrumentalistima koji su se pokazali kao najjača karika cijelog benda.

Hit do hita

Za razliku od Darka Rundeka koji je tjedan dana prije njih većinom redao publici relativno nepoznate pjesme s novog albuma, Dječaci su na koncertu u bivšem Stereu pogodili pravi omjer doziranja starih i novih pjesama. Na repertoaru su im se tako našle nove pjesme kao što su »Struja«, »Bile starke« i »Shopping«, ali i uspješni singlovi s debitantskog albuma »Drama« i drugog albuma, hvaljene »Istine«. »Meko sranje«, »Narodna«, »Dalmacija«, »Lovrinac«, »Punjene paprike«e, »Miris«, »After u zatvoru«, »Za Bebu«, »Siromašan« samo su neke od pjesama kojima su raspjevali okupljene.

Posveta predsjednici

Bendu koji svojim stihovima često izaziva zgražanje javnosti, na repertoaru se našla i kontroverzna »Plavuša« posvećena hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, koju je diskografska kuća Croatia Records uklonila s njihovog aktualnog nosača zvuka.

Šesteročlani »dječački« bend u Pogonu kulture svirao je nešto više od sat i pol, pred oduševljenom riječkom publikom koja ih je očekivano dozvala i na bis koji su Ivo, Vojko, Zoni i njihov prateći bend zaključili još jednom razvikanom uspješnicom, pjesmom »Mlada časna«.

Sve u svemu bio bi to vrlo dobar koncert da ga splitska trojka nije upropastila »cuganjem« na pozornici kojim su vjerojatno pokušavali ispasti cool, ali im to baš nije pošlo za rukom.

Komentari

komentara