Ultra Europe, točnije prvi dan spektakularnog festivala elektronske glazbe, definitivno je odgođen zbog nevremena. Preciznije olujnih udara bure, jer kiša nikad i nije bila sigurnosni problem, osim što je donekle kvarila ljetni ugođaj.

Vjetar je već od popodne jačao te je početak prvog dana Ultre u nekoliko navrata odgađan, što nije omelo partijanere iz cijelog svijeta da dolaze do Poljuda i okolnih kafića, tražeći zaklon. Organizatori su ipak procijenili kako je sigurnija opcija za sve – odgoditi prvi dan festivala. Za sada je jedino sigurno kako će se program od ovog dana, dakle od petka navečer koji je odgođen, prebaciti za subotu navečer, po istom itineraru, potvrdili su nam iz službe za medije organizatora. Postoji na žalost mogućnost (opasnost) da će bura i sutra stvarati probleme, no taj dio je prilično teško provjeriti s drugom stranom…
Festival koji se već četvrtu godinu održava u Splitu, na Poljudu, i koji privlači desetke tisuća mladih iz cijelog svijeta te je jedan od važnijih razloga za turistički »bum« grada pod Marjanom te okolice, odgođen je zbog olujnih udara bure koji su prijetili sigurnosti posjetitelja.
Sve je počelo još u četvrtak navečer Opening Partyjem u Giraffe Palm Beach Houseu  nastupima Umeka, Marka Knighta, Dosema i Unera. Na partyju je bilo više od dvije tisuće posjetitelja koji su zajedno uživali u kvalitetnom elektronskom zvuku i vrhunskim ritmovima do ranih jutarnjih sati. No nevolje su krenule jučer kad su snažni udari orkanske bure prijetili sigurnosti posjetitelja.
– Pratimo vremenske uvjete te postupamo prema međunarodnom pravilniku u slučaju da dođe do određenih parametara koje zahtijevaju našu reakciju. U našem timu rade brojni međunarodne i hrvatske institucije te velik broj stručnjaka, spremni smo na sve vremenske uvjete. Pratimo prognozu iz sata u sat, surađujemo i s kontrolom leta u zračnoj luci Split, zbog velikog broja zrakoplova kojima dolaze izvođači i posjetitelji na Ultra Europe festival, a trenutno nam vrijeme ide na ruku. Ako parametri izađu iz vrijednosti dozvoljenih tablicama i sigurnosnim standardima, mi se moramo prilagoditi i u tom slučaju na sat ili dva odgoditi održavanje festivala – kazao nam ranije danas  Luka Jureško.

Komentari

komentara