Pod nazivom “Hollywood Vampires” uskoro bi se trebao pojaviti album kojeg potpisuje čuveni američki horror rocker Alice Cooper, a lista kvalitetnih suradnika nudi imena kao što su Paul McCartney, Dave Grohl, Johnny Depp, Joe Walsh (ex Eagles), Robbie Krieger (ex Doors) i mnogi drugi.

Poput liste suradnika zanimljiva je i lista pjesama znanih u izvedbama grupa i autora kao što su John Lennon, The Doors, Pink Floyd, Led Zeppelin, The Who, Jimi Hendrix, T Rex, Small Faces…

Sve skupa posljedica je originalne Cooperove i Deppove ideje da naprave album obrada – mrtvih rockera! I to mahom onih koje je Cooper koji je početkom sedamdesetih bio velika zvijezda s nizom hitova (“School’s Out” je bio najveći) upoznao za svoje karijere glazbenika:

“Ja i moja grupa svirali smo s Doorsima, a Jimi Hendrix bio nam je jedan od najbojih prijatelja. Sa svima njima znali smo se dobro napiti. Na samu ideju o albumu ja i Depp došli smo pri snimanju filma “Dark Shadows” kad smo jednu večer otišli u bar, uzeli instrumente i ispunjavali glazbene želje. Svirali smo tako puno covera da smo kasnije došli na ideju kako ne bi bilo loše obraditi pjesme od tih ljudi s kojima smo se znali napiti, a njih sada više nema. John Lennon, Keith Moon, Harry Nilson, Marc Bolan…Tako ih je puno. Zato ovo neće biti album Alica Coopera, nego album holivudskih vampira.”, najavio je u svom stilu Cooper.

Album će biti objavljen 11. rujna, a pjesme koje ćete na njemu moću čuti su

‘The Last Vampire’
‘Raise The Dead’
‘My Generation’
‘Whole Lotta Love’
‘I Got A Line’
‘Five to One/Break On Through’
‘One/Jump Into The Fire’
‘Come And Get It’
‘Jeepster’
‘Cold Turkey’
‘Manic Depression’
‘Itchycoo Park’
‘School’s Out/Another Brick in The Wall Pt 2’
‘Dead Drunk Friends’

Komentari

komentara