House Of Flamingo, Colinda Evangelista, Entity i Spazam Orgazam pridružuju se Ivani Picek Pi na promociji njezinog albuma »Časna lubanjska« večeras u Tvornici kulture.

House of Flamingo je queer umjetnički kolektiv koji od sredine 2013. godine aktivno djeluje na zagrebačkoj nezavisnoj kulturnoj i queer sceni. Primarna je misija kolektiva bila stvoriti, osnažiti i proširiti drag kulturu i queer izvedbenu scenu u Zagrebu, a od svog osnutka do danas House of Flamingo tranđeli svojim su senzacionalnim nastupima osvojile i regiju, od Ljubljane pa sve do Bukurešta.

Colinda Evangelista, Entity i Spazam Orgazam stižu na promociju Ivane Picek Pi kako bi publiku Tvornice kulture ostavile bez daha i natjerale da dodatno promisle o svojim seksualnim preferencama, dobrom ukusu i poznavanju popularne kulture.

Sjajna Ivana Picek tj. Pi nerijetko se smatra najaktualnijom i najzanimljivijom hrvatskom glazbenicom nove generacije, čiji tekstovi iskaču od svih onih klasičnih interpretacija ljubavi ili patnje. Nedavno je stvarala glazbenu pratnju na recitalima Rade Šerbedžije posvećene Arsenu Dediću, poznata je i kao pjevačica psihodeličnog rock benda Pridjevi, koji su izdali vrlo uspješan album u Americi, a talentirana Pi se bavi smionim usmjeravanjem budućnosti hrvatske glazbe.

 

Album »Časna lubanjska« prvi je album koji potpisuje Pi. Planine, mračne šume, kraljevi, lijesovi i demoni te odabiri i katarze koje u ovozemaljskom životu moramo proživjeti, čine ovaj album specifičnim ne samo po genijalnoj glazbi, već i po nenadmašivoj tematici albuma. Album »Časna lubanjska« je neusporediv s albumima glazbenika naših prostora, te bi se mogle povući poveznice s imenima kao što su Grimes ili Coco Rosie.

Kritika hvali ovaj uradak jedinstvene multiinstrumentalistice nazivajući ga rijetkim komadom vrhunske glazbene umjetnosti u svjetskim okvirima, hvaleći čarobno osvježenje, inovativnost, šumsku elektroniku, te sjajan zvuk i viziju koja postavlja ljestvicu ideje i realizacije vrlo visoko.
Ulaznice su u pretprodaji 25 kn, a na dan koncerta 35 kn.

Komentari

komentara