U čast Marijanu Mariću, osebujnoj ličnosti na riječkoj glazbenoj sceni i šire, sutra će u OKC-u Palach biti održano Marcellovo, humanitarno glazbeno događanje organizirano iz želje da se čuva uspomena na tog velikog čovjeka i umjetnika.

Posebno za tu prigodu okupili su se njegovi frendovi-bendovi koji će te večeri uz zajedničko druženje opako tresti pozornicom u Palachu, kako svojim autorskim pjesmama, tako i interpretacijom pjesama njegovog benda Školjki. Nastupiti će: Lutajući DJ Zdena, RASP A.D., Uma Thurman, Š.T.B.K., Žulj, Po’ metra crijeva i PHC. Za dobru mjuzu, prije, tijekom i poslije koncerta zaduženi će biti Grga, Mance i Vinko.

Marijan Marić-Marcello, osebujni kastavski buntovnik, aktivist, ekolog, humanist, anarhist, pisac, slikar, pjesnik, gitarist, hodajuća enciklopedija, luđak s čudnim tetovažama, frik – prerano nas je napustio 25. siječnja prošle godine. Rijeka i okolica najbolje ga pamte po grupi Školjke koju je osnovao sa Stjepanom Kućelom 1994. godine i koja je tijekom 15-ak godina rada, ostavila trajan trag na riječkoj i regionalnoj underground sceni. Osim toga, slikao je posebnom tuš tehnikom, pisao blog na temelju kojeg je objavio knjigu »Na obali rijeke pederi su sjeli i drkali« u izdanju izdavačke kuće Slušaj najglasnije, pod kojom su objavljena i tri albuma Školjki te kasniji Marićevi projekti »Crno govno« i »Goebbels seks«.

– Veseli nas da osim domaćih snaga dolazi i legendarni Zdenko Franjić, tvorac nezavisne izdavačke kuće Slušaj najglasnije koji osim nastupa, priprema bogatu ponudu svojih izdanja, a posebno za ovu prigodu naglasak je na riječkima među kojima će se naći i Marićeva knjiga, poručili su organizatori.

Ulaz na koncert je uz donaciju, a sav iznos prikupljen dobrotvornim prilozima pripast će UZOR-u, Udruzi za zaštitu obitelji Rijeka koja se brine o žrtvama obiteljskog nasilja i bavi prevencijom i edukacijom.

Komentari

komentara