Kako najavljuje čuveni New York Times svjetlo dana uskoro će ugledati zajednički album kojeg potpisuju Iggy Pop i Josh Homme, vođa kultnog američkog rock sastava Queens of the Stone Age i član odnedavno svima znane grupe Eagles of Death Metal.

Album koji će se najvjerojatnije zvati »Post Pop Depression« sniman je pomalo u tajnosti punu godinu dana, a po riječima samog Popa i Hommea predstavlja nastavak onog to su Iggy Pop i David Bowie napravili 1977. godine na briljatnom albumu »Lust for Life«.
Album bi se trebao pojaviti u prodaji tijekom ožujka ove godine, a sniman je u dva Hommeova studija, u Burbanku i u studiju Joshua Tree. Po riječima autora poštivali su pravilo da na svakoj pjesmi rade zajednički, a temeljna ideja albuma, istaknuo je Pop, je opisati kako se osjeća čovjek nakon što je cijeli život radio i bio koristan, a onda mora u mirovinu.
– Zanimalo me što se događa u američkom načinu života, koji je tako naglašeno natjecateljski, kad odjednom postaneš – nepotreban. Svima osim samom sebi. Što se tada događa? Možeš li i koliko biti koristan i samome sebi? Na ta pitanja, imajući na umu vlastita, ali i iskustva vojnih veterana, pokušali smo odgovoriti na ovom albumu, rekao je Pop najavivši nedvojbeno jedan od zanimljivijih albuma ove godine.

Komentari

komentara