Zagrebačka Tvornica kulture ugostit će 23. veljače 2018. islandski indie-electro band Vök koji će na svojem prvom nastupu u Hrvatskoj domaćoj publici premijerno predstaviti svoj zvuk nastao na spoju sanjivih dionica elektronske glazbe, melodičnih vokala, prigušenog saksofona i jasnih gitara.

»Dream-pop/indie-electro bend Vök pjeva na islandskom i engleskom, a iako ih je lako smjestiti uz bok imenima kao što su The Knife, The xx, Poliça i Phantogram, te za svoje uzore navode imena kao što su Portishead i Massive Attack, islandska četvorka stvara glazbu s vlastitim potpisom«, stoji u najavi.

Bend nastao u siječnju 2013. čine pjevačica Margrét Rán, saksofonist Andri Már, gitarista Ólafur Alexander i bubnjar Einar Stef. Prvi EP »Tension» snimili su 2013. Uslijedio je EP »Circles« (2015.), a hvaljeni uradak predstavio ih je kao inovativne glazbenike s atmosferičnim i inteligentnim zvukom.

Novi album »Figure«, navodi se, pun je emocija, distorzija, šaputavih melodija, te sanjivih dionica koje su pod utjecajem znanstveno-fantastičnih filmova, te izvođača kao što su The Weeknd i Little Dragon.

»Na aktualnom albumu Vök usavršava svoj rad i dalje, a Islanđani su našli sjajan potpisni zvuk koji mogu prezentirati cijelom svijetu. Na premijerni hrvatski nastup dolaze u Tvornicu kulture, a bit će to jedinstvena prilika čuti kako fantastično zvuče uživo«, dodaje se u najavi.

Komentari

komentara