Novi zagrebački boutique festival Reflektor, održat će se 3. i 4. lipnja na platou Tuškanac, u samom centru grada, a kao uvod u dva festivalska dana, u četvrtak 2. lipnja u Vinyl baru u 19 sati otvorit će se izložba rock fotografija mladih talenata, u suradnji s online platformom Fotosofia.


Najtalentiraniji mladi fotografi pod mentorskom palicom nagrađivanog fotografa Damira Hoyke na Fotosofiji redovito predstavljaju svoje radove. Ovoga puta iz online prostora izlaze u zagrebački Vinyl gdje će predstaviti svoju viziju rock fotografije, te će kroz svoj rad potretirati mlade nade hrvatske rock scene. Baden-Baden, Seven Moudly Figs, Side Project, The Yellow Buzz, Jonathan, Kuku$ Klan i Garage In July samo su neka od imena koja će se moći vidjeti na izložbi, a ulaz u Vinyl je besplatan.
Prvo izdanje zagrebačkog boutique festivala odvija se uz predznak »art and music festival«, a uz bogati glazbeni dio kompletan program Reflektora obogaćen je brojnim dnevnim popratnim sadržajima – izložbama, književnim večerima, predstavama te klupskim after programima.
Dnevni, neglazbeni dio Refletora na rasporedu je oba dana festivala s početkom u 11, pa sve do 17 sati. Na Kraft Bikes Fest & Bike Painting Dayu sudjeluje zagrebačka ekipa SentiMental Bikes koji će izložiti svoje ručno izrađene bicikle, a posjetitelji koji dođu s ovim omiljenim gradskim prijevoznim sredstvom mogu dobiti oslikavanje od strane poznatih umjetnika hrvatske grafiti scene. Najbolje oslikanih 20 bicikala donijet će vlasnicima vrijedne nagrade.
Njima će se pridružiti pisana i crtana umjetnost u obliku sajma knjiga i posebnog izdanja Crtani Romani Šoua, našeg najvećeg festivala stripa, koji će pripremiti prodajnu izložbu grafika. Ulaz na dnevni program Reflektora je besplatan.
Središnji glazbeni dio Reflektora počinje u 19 sati. U petak, 3. lipnja nastupit će dvije sjajne kantautorice, Anna Calvi i Lovely Quinces, nova electro pop atrakcija Side Project te izvrsni slovenski garage pop bend Koala Voice. Subotnji line up sačinjavaju alter rock duo Blood Red Shoes, riječki Jonathan, beogradski Straight Mickey And The Boyz i gosti iz Belfasta Girls Names.
Nakon što završe svirke i središnji glazbeni dio festivala, na rasporedu je »Kasni Reflektor« koji uključuje partyje u Jabuci, Vinylu i Beertiji. Kultni rock klub Jabuka na Jabukovcu priprema »After Reflektor 1» i »After Reflektor 2» tulume koji će se zvukom nasloniti na line up. Vinyl bar iz Bogovićeve finiširat će obje večeri funk/soul setovima DJ Tabua (petak) i DJ Boce (subota). Beertija iz Hatzove program u petak nazvala je »Maggie voli Editorse«, što je priprema za subotnji koncertni dio kada su headlineri Jonathan, dok će završna večer goste odvesti »S Reflektora u 80-e«.

Komentari

komentara