Jack White u glazbi je od svoje dvanaeste godine. Rođen je u Detroitu gdje je s Meg osnovao White Stripes, bend koji je osvojio svijet i priskrbio Whiteu status ključnog glazbenika za povratak garažnog rocka početkom milenija. Uslijedili su The Raconteurs, The Death Weather i solo karijera prometnuvši ga u jednog od najzanimljivijih i najproduktivnijih glazbenika današnjice.

Uvršten je među 100 najvećih gitarista svih vremena, osvojio je dvanaest Grammy nagrada, osnovao je Third Man Records u rodnom gradu – tvrtka je prvi inovatinvi pogon za tiskanje vinila.

Odrastao je kao sedmo dijete u katoličkoj obitelji koja živi i radi u Detroitskoj Nadbiskupiji na poslovima održavanja. Završio je tehničku srednju školu i počeo živjeti od glazbe, a proboj u showbiznis vješto je pospješio maštovitim autobiografskim izmišljotinama, na taj način čuvajući svoju privatnost i ne gubeći fokus s glazbe.

Ugovor koji je potpisao s Universal Music Publishing Group za Jacka Whitea je prvi takav globalni, višegodišnji sporazum o zastupanju koji uključuje cjelokupni dosadašnji opus glazbenika te uključuje buduće projekte i suradnje.

Komentari

komentara