U nizu zanimljivih najava novih albuma pažnju privlači i novi, šesnaesti po redu, studijski album američkog kantautora Ryana Adamsa.

Naziv novog albuma još nije poznat, ali se zna da će se pojaviti 4. studenog te da će, kako je najavio sam Adams, biti rađen pod utjecajem niza njemu zanimljivih autora. Prije svega je to trebao biti Bruce Springsteen čije je mračno remek-djelo »Darkness on the Edge of Town«, kao i desetak godina mlađi album grupe The Smiths, »Meat is Murder« Adams najavio kao temeljnu inspiraciju za novi album još prošle jeseni. No, u međuvremenu se lista utjecaja poprilično proširila pa je u razgovoru za Entertainment Weekly priznao kako je u posljednje vrijeme preslušao baš sve studijske albume australskih AC/DC teškaša, obratio pažnju na sedamdesetih godina prošlog stoljeća popularne kanadske rockere iz grupe Bachman-Turner Overdrive, kao i na britanske pop rock hit majstore Electric Light Orchestra.

Uz slušanje Adams je i pisao pa je tako stvorio osamdeset (!) novih pjesama od kojih je odabrao dvanaest na kojima upravo privodi rad kraju i to u društvu poznatog producenta Dona Wasa. Novi se album Ryana Adamsa očekuje s puno nestrpljenja djelomično i stoga što je prethodne godine (neugodno) iznenadio mnoge svoje obožavatelje objavivši cover album Taylor Swift, ploču »1989« u country rock verziji. Budući da i u najavi novog albuma Adams spominje brojne uzore, mnogi se pitaju nije li u pitanju blaga stvaralačka kriza. Novi album svakako će dati odgovor na te sumnje, a dok se on ne pojavi fanovi Adamsa itekako mogu uživati u pred četiri mjseca objavljenom reizdanju njegovog odličnog debi albuma »Heartbreaker« originalno objavljenog 2000. godine.

Komentari

komentara