Engleski garage indie rock bend The Subways stiže u zagrebačku Tvornicu kulture u srijedu 9. prosinca.

U Zagreb ovaj energični trio stiže u sklopu europske turneje po Austriji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Švicarskoj i Mađarskoj, a Tvornica će im biti jedina stanica u regiji.

The Subways su osnovani 2002. godine od frontmana i gitarista Billy Lunna, bassistice Charlotte Cooper i bubnjara Josha Morgana, Lunnovog brata. Već na početku karijere uspjeli su osvojiti nagradu Emerging Talent Competition i zasvirati na kultnom Glastonbury festivalu.

Surađivali s brojnim poznatim producentima poput Stephena Streeta i Butcha Viga. Prvi album “Young for Eternity” izbacili su 2005. godine, a premijerni singl “Oh Yeah” uspio se dokopati 25. mjesta na UK Music Chart ljestvici.

U karijeri su nastupili na svim bitnijim festivalima poput Lollapalooze, nastupali su kod Davida Lettermana i Conana O’ Briena, a pojavili su se i u Guy Richijevom filmu “RocknRolla” gdje su izveli svoju stvar “Rock & Roll Queen”.

Na ovoj turneji The Subways promoviraju četvrti album nazvan imenom benda, koji je u potpunosti nastao u njihovoj radionici – sami su ga snimili, producirali i miksali. Bend uskoro planira izbaciti i EP “Good Times Live” snimljen ove godine na Open Air Gampel music festival u Švicarskoj.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 40 kn do 9. listopada, nakon toga cijena je 50 kuna i vrijedi sve do dana koncerta 9. prosinca, kada će biti 70 kuna.

Komentari

komentara