Riječka grupa Let 3 jedan je od dobitnika godišnjih priznanja Hrvatske glazbene unije za 2016. godinu.

Naime, Glavni odbor Hrvatske glazbene unije donio je odluku o dodjeli godišnjih nagrada za grupna i pojedinačna ostvarenja u glazbenoj djelatnosti za 2016. godinu, a među ovogodišnjim slavljenicima nalazi se i legendarni riječki bend. Letu 3 pripast će priznanje HGU-a povodom 30 godina javnog umjetničkog djelovanja, za izniman doprinos hrvatskoj glazbi.

– Sastav je od početka djelovanja pratila osobita pažnja onoga dijela rock poklonika koji su odmah bili očarani jedinstvenim scensko-glazbenim kvalitetama Riječana. Krug štovatelja stalno se širio, a ubrzo je javnost postajala svjesna da Let 3 nisu samo bizarni, bučni čudaci nego prvorazredna rock atrakcija i zaista unikatna umjetnička pojava. Nakon početne fascinacije onime u čemu je Let 3 doista neponovljiv (fantastičan image i sceničnost) postajale su vidljivije i ostale kvalitete sastava – izuzetni tekstovi, uvijek perfektan izvođački nivo te dramaturška i stilska dorađenost koncerata i javnih istupa općenito. Glazbena specifičnost, iz osnova indie frenetičnosti, razvijena je do izuzetne rafiniranosti, uvijek praćene specifičnim humorom i osjećajem za bizarno. Let 3 nikada nisu parodirali, komentirali ili negirali, bilo svoj glazbeni, socijalni ili politički okoliš, kao što mu nisu ni povlađivali, navodi se u priopćenju HGU-a.

Priznanjem HGU-a povodom 40 godina djelovanja, za sveukupan doprinos hrvatskoj glazbenoj sceni nagrađuje se Branko Paić, osnivač, vlasnik i direktor Scardone. Povodom 40 godina glazbenog djelovanja nagrađen je splitski glazbenik i producent Remi Kazinoti. Pulska grupa Atomsko sklonište također će biti nagrađena povodom 40 godina javnog umjetničkog djelovanja, za izniman doprinos hrvatskoj glazbi.

Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca bit će nagrađena povodom 30 godina javnog umjetničkog djelovanja, za izniman doprinos hrvatskoj glazbi. Priznanje povodom 40 godina djelovanja, za sveukupan doprinos hrvatskoj glazbenoj sceni, primit će zagrebački klub KSET.

Komentari

komentara