Štovatelje elektronske jazz glazbe večeras u zagrebačkom klubu Boogaloo čeka jedinstveni koncertni doživljaj: Jojo Mayer & NERVE!

Pioniri njujorške elektronske jazz glazbene scene vraćaju se u Zagreb nakon punih sedam godina, a nastupom u klubu Boogaloo započeti će svoju europsku turneju.
Svaki njihov koncert donosi puno groovea, energije i iznenađenja, posebnu atmosfera. Poznati su kao majstori improvizacije, a nastupi su im doslovno neponovljivi, tehnički perfektni, dinamični i nikada ne zvuče isto. Jojo Mayer slovi za jednog od najboljih i najznačajnijih bubnjara današnjice. Uvrštavaju ga među najbolje bubnjare svih vremena, ali i među vodeće instrumentaliste i inovatore na polju live elektronike.

JOJO MAYER & NERV/Photo by Shervin Lainez

Međunarodnu karijeru započeo je svirajući s legendama jazza kao što su Nina Simone i Dizzy Gillespie, a surađivao je i s glazbenicima koji su obilježili suvremenu svjetsku glazbenu scenu poput Johna Medeskija i MeShell NdegeOchello. Osmislio je niz kreativnih i inovativnih bubnjarskih tehnika te je stvorio novi oblik glazbenog izričaja koji je jedinstven u svijetu. Kasnih 90-ih u New Yorku pokreće legendarno klupsko događanje i platformu za eksperimentalnu interakciju između DJ-a, vizualnih umjetnika, glazbenika i publike – Prohibited Beatz – iz koje se razvija sastav NERVE koji vješto izmiče žanrovskom ukalupljivanju i uvodi publiku u široki spektar elektroničkih stilova. NERVE postaje najpoznatiji po povezivanju klupskih ritmova s jazz konceptom improvizacije i inovativnosti, stvarajući tako potpuno novi hibrid suvremene glazbe.

Komentari

komentara