U Omladinskom kulturnom centru Palach u petak je predstavljena knjiga »Baština – kako sam preživio splitske devedesete i prvih 10 godina TBF-a« splitskog novinara Nikole Čelana.

Autor knjige – jedan od osnivača The Beat Fleeta, pokretač urbane splitske rap scene s početka devedesetih, jedan od osnivača klape Iskon i pokretač i frontmen grupe Libar – fascinantnu priču u formi memoara objavio je u izdanju Dalmatinskog portala, nakon što je napuštena početna zamisao da za portal napiše nekoliko tekstova o TBF-u i splitskoj sceni 90-ih koji bi kasnije bili uobličeni u knjigu.

Subjektivni memoari autora vezani su ne samo uz povijest TBF-a, već i uz splitsku alternativnu scenu 90-ih i njihov kasniji ulazak u institucionalnu kulturnu strukturu.

Uz Nikolu Čelana u predstavljanju knjige sudjelovao je sociolog Krešimir Krolo u ulozi moderatora te članovi TBF-a Saša Antić i Mladen Badovinac.

Foto: VEDRAN KARUZA

Foto: VEDRAN KARUZA

U zabavnom i zanimljivom prisjećanju na početke njihovog glazbenog puta Saša je tako, između ostalog, otkrio kako se hip hopom zarazio još kao 13-godišnjak, dok je Mladen priznao kako je na početku glazbene karijere želio biti novi Žera.

Otkrili su i kako je u njihovom razvoju važnu ulogu imao Riječanin David Jambrović, odnosno DJ Pimp od kojeg su nabavljali presnimljene hip hop kazete.

Događanje je organizirala riječka udruga Drugo more u okviru programa Refleks.

Komentari

komentara