Treće izdanje Impulse Festivala započelo je preksinoć u Omladinskom kulturnom centru Palach koncertom dansko-finskog sastava Liima.

Riječ je o bendu koji čini kompletna postava benda Efterklang, točnije Mads Brauer, Casper Clausen i Rasmus Stolberg, uz pojačanje – finskog perkusionista Tatua Rönkköa.

Premijerni nastup pred hrvatskom publikom ovaj jedinstveni indietronica kvartet u sastavu: vokal, bas, perkusije, sintesajzer/laptop iskoristio je za predstavljanje materijala s netom izašlog debitantskog albuma »ii« koji je nastajao tijekom njihovih višemjesečnih rezidencija u Berlinu, Finskoj, Istanbulu i Madeiri, a snimljen je u Berlinu tijekom samo tri dana. U koncertu neobične vokalno-instrumentalne družine posebno je zanimljiv bio finski perkusionist Tatu Rönkkö koji je dio svojeg nastupa odsvirao na metalnim posudicama postavljenim na stalak za glačanje, koje su jedna za drugom, u ritmu glazbe napuštale svoje mjesto.

Malobrojnoj riječkoj publici okupljenoj u trećoj prostoriji kluba u Kružnoj momci iz Liime ponudili su gotovo sat i pol energične svirke kojom su pokazali koliko uživaju u zajedničkom sviranju i stvaranju glazbe, inspirativnom otkrivanju novih koncepata i širenju dobre energije. Oduševljene slušatelje Mads, Casper, Rasmus i Tatu nagradili su i željenim bisom.

Impulse Festival, višednevno događanje kojem je osnovni cilj promocija urbane klupske kulture, danas se u OKC-u Palach nastavlja glazbenom tribinom »Video je ubio radio zvijezdu« na kojoj će gostovati poznati hrvatski režiseri videospotova: Marcella Zanki, Andrej Korovljev i Kristina Barišić. Program koji će početi u 20 sati vodit će Anđelo Jurkas. U 19 sati u Filodrammatici će pak biti izvedena plesno-glazbena improvizacija »Komorebi« čiji koncept i ideju potpisuje Gordana Svetopetrić, glazbu Tonči Grabušić i Alen Svetopatrić, a izvode je Senka Baruška, Zvonimir Kvesić, Irena Mikec i Martina Rukavina. Ulaz je besplatan.

Komentari

komentara