Osječki freestyler Kandžija u pratnji Golih žena te tuzlanska MC Sassja zatvorit će u nedjelju 4. listopada Gričevanje 2015. Koncert Kandžije i Golih žena te Sassje bit će, kao i svi koncerti koji se održavaju na Gričevanju, besplatni.


Kandžija jedan je od najvećih hip hopera na ovim prostorima, autor je hitova ‘Jelena’, ‘Donji Miholjac’, ‘Državnik novog kova’, ‘Bicikl’ i posljednji u nizu, ali nikako zadnji, ‘Crkva’. Kandžija odnedavno djeluje sa šesteročlanim bendom Gole žene s kojim je u svibnju ove godine objavio live album ‘Folder s Golim ženama’ i s kojim upravo sada za Universal Music Hrvatska priprema četvrti studijski album koji će biti  objavljen ove jeseni. Album je najavio spomenuti singl ‘Crkva’, a Kandžija o njemu kaže: ”Iako je ovo moj četvrti album, još uvijek grizemo kao na početku, čak i više. Ovo je prvi s bendom, i neko novo poglavlje, neki novi svijet i izazov, što me pokreće. Još uvijek nismo pokazali što sve radimo, svi otprilike znaju, ali ne znaju točno. Mi bi htjeli da saznaju i da njihove uši i ovaj svijet budu bolje mjesto’.
Sassja dolazi iz Tuzle, zovu je i ženom FMJAM-a. Ona je tekstopisac i jedna od rijetkih ženskih MC-ja u regiji. Gotovo odmah nakon što je 2010. godine videom kućne produkcije ‘Ostavi da gori’ provirila kroz prozor YouTubea, Sassja se na brojne pozive otisnula na koncerte diljem cijele ex-YU. Brojni koncerti i kvalitetni radovi priskrbili su joj ugovor s Menartom pod čijom je etiketom početkom 2015. godine izbacila debi album ‘Taktično praktično’. S albuma su do sada izvučena tri top singla ‘Etikete’ (feat. Remi iz Elementala), ‘Clash’ i posljednji u nizu  ‘Za raju’.  Uz spomenutu Remi, Sassja je u suradnji oko sebe zavrtjela glasovitu ekipu u sastavu Koolade, Kantriman, Frenkie, Billian, Jah Billah, Fokus i Max Rubadub, a krajem mjeseca srpnja čast da ju ugoste na svom koncertu imali su i legendarni Asian Dub Foundation.

Gričevanje će ove godine trajati ukupno 11 dana, od 24. rujna do 4. listopada, a uz ovo dvoje mladih i talentiranih izvođača, nastupit će još i TBF (24. rujna), Killed A Fox (25. rujna), Miki Solus (3.10.), a najava novih imena će u narednim danima biti još. Svi koncerti i popratni sadržaji koji će se održavati u sklopu Gričevanja su besplatni.

Komentari

komentara