Grupa Keops ove će subote u Palachu održati koncertnu promociju upravo objavljenog drugog nosača zvuka »Lice sudbine«.

Prije toga riječka petorka danas u 18 sati u Dallas Music Shopu priprema druženje s fanovima i potpisivanje CD-a. Što donosi novi materijal, što pripremaju za koncert u Palachu i kakvi su im planovi za sljedeću godinu, otkrio nam je pjevač Keopsa Toni Šuperina.

– U odnosu na prvi album, novi album donosi novi, svježi, moderniji, čvršći i žešći Keops. Definitivno smo odlučili ne štedjeti na žestini odnosno jačini svirke, a što se tiče samog zvuka, naravno zadržali smo svoj prepoznatljivi melodični stil, no u malo modernijem aranžmanu. Album se sastoji od devet pjesama, od kojih je jedna obrada Atomskog skloništa, a imamo i jedan duet. Radi se o baladi koju je s nama otpjevala poznata pjevačica i glumica Renata Sabljak, otkrio je Toni.

Unplugged svirka

Kako je publika dočekala nove pjesme?

Publika je jako dobro prihvatila nove pjesme, odnosno nekoliko pjesama s novog albuma koje već duže vrijeme izvodimo na svim našim nastupima. Neke od njih bile su izdane i kao najavni singlovi za novi album, a za neke smo snimili i videospotove koje je moguće vidjeti na CMC televiziji i Youtubeu gdje se i po broju gledanosti može zaključiti da su jako dobro prošle kod publike.

Što pripremate za današnje druženje u Dallasu, a što za koncert u Palachu?

– U Dallasu ćemo imati klasično druženje s fanovima, potpisivanje i preslušavanje novog albuma, te kraću unplugged svirku, a za Palach upravo uvježbavamo pjesme, odsvirat ćemo sve s albuma plus nekoliko stvari s našeg prvijenca. Dakle svi koji dođu u subotu u Palach, moći će čuti kako novi album zvuči u live varijanti.

Jeste li već nastupali u Palachu, ili će vam to biti prvi koncert u tom klubu?

– Otkako sam ja u bendu, nismo svirali u Palachu i bit će nam drago što ćemo ovu nama vrlo bitnu promociju održati u centru našega grada i što će to biti u kultnom klubu grada Rijeke.

Nedavno ste predstavili spot za aktualni singl »Pred lice sudbini«. Kako prolaze pjesma i videobroj?

– Pjesma je odlično prihvaćena, mnogim našim fanovima je to sada postala i najdraža stvar, tako da stvarno možemo svi skupa biti zadovoljni. Drago nam je da ljudi još uvijek vole čuti malo dobrog heavy metala, a što se tiče videobroja, svi smo se iznenadili jer nismo očekivali da će tako dobro ispasti s obzirom na način na koji smo ga »sklepali«. Naime budžet nam nije baš bio velik tako da smo se snašli na način da nam je glavne kadrove s motosusreta snimio prijatelj, a nekoliko kadrova je dodala profiekipa s kojima inače radimo spotove. Bilo je malih poteškoća oko usklađivanja materijala i nismo znali što očekivati, a kad se sve finaliziralo, dobili smo jedan od naših najboljih videobrojeva.

Renata i Uršula

Spomenuli ste duet s Renatom Sabljak, pjesmu »Mjesto kojem vjeruješ« kojom ćete se sljedeće godine predstaviti na Zagrebačkom festivalu. Kako je došlo do ove pomalo neočekivane suradnje?

– Renatu je zapazio naš gitarist Bruno koji je na neki način i menadžer benda tako da je on nastojao doći do nje i ponuditi joj suradnju. Ona je prihvatila i to je bilo to. Međutim, imali smo mali problem što nismo znali koju pjesmu napraviti kao duet. Nijedna od preostalih pjesama, dakle onih koje dosad nismo izdali kao singlice, nije bila baš materijal za muško-ženski duet, ali imali smo sreće jer nam je tada s pjesmom »iz rukava« uletjela naša prijateljica i autorska suradnica Uršula Tolj koja je rekla da baš ima jednu pravu za takav duet. Kada smo čuli demo, nije bilo previše dileme, imali smo pjesmu za Zagrebački festival.

Osim Zagrebačkog festivala, što se tiče nastupa, što vas očekuje u mjesecima koji slijede?

– Sada smo najviše usredotočeni na koncertnu promociju u Rijeci, a nakon toga započet ćemo s ugovaranjem ostalih nastupa. Negdje u veljači trebali bismo imati i koncert u zagrebačkom Vintage baru, za travanj imamo u planu dogovoriti nastup u Beogradu, a točni datumi će kada se fiksiraju, biti objavljeni na našoj web-stranici keops.com.hr.

Komentari

komentara