U Klub.u na Trsatu sutra će nastupiti Kanda, Kodža i Nebojša, beogradska petorka čija se glazba obično opisuje kao fuzija brojnih žanrova koje istražuju od 1991. godine. Predvodnici tamošnje rock scene u Rijeku dolaze na krilima albuma »Uživo!« kojim su proslavili 25 godina uspješne karijere.

– To će nam biti drugi koncert u Rijeci. Na meniju će nam biti 2-satna vožnja kroz repertoar sastavljen od pjesama sa 7 do sada objavljenih albuma i ponekih novih s albuma koji planiramo. Inače, ne pripremamo koncerte tako da je svaka sekunda predvidljiva. Muzika koju stvaramo uvijek ima izvjestan stupanj slobode, ali naša izvođačka odgovornost prema muzici je neupitna, kaže gitarist Nenad Pejović.

KKN u Rijeku dolazi u sklopu turneje na kojoj obilježava 25 godina postojanja. Večeras nastupaju u Ljubljani, a nakon Rijeke u Zagrebu.

Govoreći o tome po čemu ćete pamtiti prvih 25, i što očekujete od sljedećih 25 godina, Pejović je rekao:

– Osim naših pjesama i snova, prvih četvrt stoljeća vidim kao početak procesa ili razdoblja u našim krajevima koji izgledaju kao avangarda zbivanja u Europi i šire, a ne bih želio da duh balkanizacije razlomi Europu onako kako se nama dogodilo. Ne znam koliko uopće ima smisla imati očekivanja, sve se na kraju pokaže kao iluzija, a povijest se falsificira i zaboravlja, nemamo ništa izvan ovog trenutka. Volio bih da se i u sljedećih 25 godina družim s gitarom, a ne vidim način da sve ono što rokenrol podrazumijeva nestane u sljedećim desetljećima, ali opet, »život je ono što ti se događa dok radiš planove za život«.

Kanda, Kodža i Nebojša pripremaju i novo studijsko izdanje koje je najavljeno singlovima »Prekidi ponovo« i »Jamajka«.

– To će biti naš osmi album, izbacit ćemo bar još jedan videosingl prije njegovog objavljivanja sljedeće godine. Prva dva singla snimili smo u studiju Šamarčina u Vrbasu prošle godine, nekoliko pjesama smo snimili ljetos svirajući zajedno u studiju i pretpostavljam da će se osjetiti ta zajednička vibracija u sviračkom dijelu. Imat ćemo prvi put i obradu na ploči, a ne sumnjam i da će se lirika ponovo moći čitati kao jedno moguće ishodište naše rock poezije, zaključio je Pejović.

Komentari

komentara