Riječka zvečka zatvorila je svoj dvomjesečni glazbeni program dobrim starim rock ritmovima. Ovogodišnja peta po redu Zvečka svakoga je četvrtka ugošćavala popularne domaće glazbenike, a za zatvaranje programa su se pobrinuli Kojoti i Iz@ & Borgie.


I ovoga puta park na Vežici bio je prepun obožavatelja dobre glazbe, a prvi je na pozornicu izašao riječki bend Iz@ & Borgie na čelu s Izetom Medoševićem. Iako je bend osnovan tek prije tri godine, u svojoj glazbenoj karijeri imaju već podosta glazbenog iskustva, a publici na Vežici su se predstavili pjesmama s njihova dva albuma – »Granulo je Sunce« i »Opera u Sydneyu«. Glazbeni izričaj im se oslanja na riffove bluesa i garage rocka, dok je na prvom albumu izražena i psihodelična glazba.

Nakon njihova nastupa, najavljeni su zagrebački gosti, popularni Kojoti koji su devedesetih žarili i palili rock ‘n’ roll scenom. Oni su se na glazbenu scenu vratili 2016. godine, a zadnjim albumom pokazali su svojoj publici da su ostali vjerni staroj vrsti muzike.

– Na ovakvom mjestu, pravoj kvartovskoj zabavi, stvarno dugo nisam bio, oduševljen atmosferom, frontmen Kojota Alen Marin započeo je nastup hitom »Lud od slobode« nakon čega su se na repertoaru našle i nove pjesme s albuma »Sve je pod kontrolom?«.

Album je pušten u prodaju ove godine nakon što su ga članovi benda snimili na Kastvu sa snimateljem Matejem Zecom, a svoj novi zvuk opisali su kao čisti rock ‘n’ roll s plesnim i garage rockom te funkom. Riječka publika odlično je prihvatila novi zvuk Kojota koji su žestokim ritmovima na pravi način zatvorili još jedno izdanje Riječke zvečke.

Katarina BLAŽEVIĆ

Komentari

komentara