Članovi američkog rock benda Foo Fighters odsvirali su u utorak navečer rasprodani koncert u talijanskoj provinciji, održavši obećanje lokalnim fanovima koji su ih prije nekoliko mjeseci na spektakularan način pozvali da dođu u njihov grad.

Vođa grupe Dave Grohl u srpnju je obećao da će bend doći u Cesenu, sjeveroistočni talijanski grad s manje od 100.000 stanovnika, pošto je na YouTubeu vidio kako 1000 glazbenika sinkronizirano izvodni njihovu pjesmu “Learn to Fly”.

“Iznimno smo uzbuđeni i više nego počašćeni što dolazimo svirati za Cesenu. Doživio sam nešto što se doživljava jednom u životu i zato se veselim koncertu kakav se svira jednom u životu”, napisao je Grohl na Facebooku uoči koncerta.

Izvedbu “The Rockin’ 1000”, koja je na YouTubeu pregledana 26 milijuna puta, osmislio je 39-godišnji Fabio Zaffagnini. Za prikupljanje novca i organizaciju trebalo mu je pola godine.
“Ideja je bila da napravimo nešto ludo. A ja sam htio postići nešto što je izgledalo jednako nemoguće – da Foo Fightersi dođu svirati u Cesenu”, rekao je Zaffagnini.

Tisuću glazbenika, gitarista, basista, bubnjara i pjevača došlo je u Cesenu. Uskladili su se već nakon nekoliko proba, rekao je Zaffagnini. Spektakularnu izvedbu snimili su na travnatoj livadi izvan grada.

Vidjevši to, Grohl je bio oduševljen. “Ganulo me što je toliko mnogo ljudi uložilo toliko vremena, truda i ljubavi u snimanje pjesme. A činjenica da se radilo o pjesmi Foo Fightersa… nemam riječi u kojoj se mjeri posebno osjećam. Bez sumnje jedno od najljepših iskustava u mom životu”.

Zaffagnini, koji je u kolovozu pozvan u Ameriku da se upozna s bendom, rekao je da planira uživati u koncertu “okružen ljudima koji su omogućili da se to čudo dogodi”.

Foo Fightersi su, naravno, koncert otvorili pjesmom koja ih je i dovela u Cesenu – “Learn to Fly”.

Komentari

komentara