Kako bi skrenuli pozornost javnosti i političara na sve veći problem odlaska mladih na rad u inozemstvo te pomogli mladima da ostanu u Hrvatskoj i pokrenu vlastiti posao, članovi sastava »Rolin Humes« i »The Bambi Molesters« udružili su se s aktivisticama Virtualnoga ženskog poduzetničkog centra u zajedničkoj akciji pod nazivom »Živi, rasti, cvjetaj«.

Na koncertima diljem Hrvatske prikupljat će priloge za radionice i edukaciju mladih nezaposlenih osoba kako bi se zaposlili u Hrvatskoj.

»Uspjeli smo angažirati mnogo suradnika u pokretanju ove akcije. Dugo sam živio u inozemstvu, u Australiji i Engleskoj, gdje sam obavljao različite poslove, ali sam osjetio potrebu da se vratim. Želim da ovo bude početak jednog pokreta, da se mladima omogući da pridonesu vlastitoj domovini. Drago mi je da su nam se pridružili Bambi Molestersi«, rekao je Robert James Hudulin, frontmen »Rolin Humesa«.

Dodao je da će akcija početi u Sisku zato što su iz toga grada dva člana njegova sastava i Bambi Molestersi te zato što Sisak, kako je rekao, treba izbrisati s »crne liste« mrtvih gradova i učiniti ga mjestom poželjnim za život.
Basistica The Bambi Molestersa Lada Furlan-Zaborac izrazila je zadovoljstvo što njezin sastav sudjeluje u projektu te je pozvala mlade da se odazovu akciji i dođu na njihove koncerte.

Novac prikupljen od sponzora i dobrovoljnih priloga, budući da će ulaz na koncerte biti slobodan, iskoristit će se za seminare i osposobljavanje mladih za zapošljavanje. Projekt je podupro i grad Sisak.

Voditeljica Virtualnoga ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić rekla je kako je udruga dosad organizirala stotinu radionica kroz koje je prošlo 1800 polaznika.

Prvi koncert održat će se u petak 10. lipnja u sisačkome riječnom pristaništu na Kupi ispod golemih riječnih dizalica koje godinama stoje neiskorištene. Sljedeći su koncerti najavljeni na Korčuli i Lošinju, gdje je odlazak mladih sve izraženiji.

Komentari

komentara