Putujuća koncertna karavana bendova s Miner Recordings etikete pod nazivom »Invasion From the East« dovest će večeras u zagrebački KSET pet underground metal i hardcore grupa iz regije.

Nakon premijerne »Invazije« u svibnju u Bjelovaru, ovaj put pet će bendova protresti interijer kultnog KSET-a upravo u godini kada klub slavi 40 godina postojanja, najavio je organizator.

Domaćini koncerta su veterani hrvatske hardcore i metal scene, čakovečko-zagrebački Bad Blood, koji će tom prilikom promovirati novi album »Inner Core«. Bend je osnovan 1998. godine u Čakovcu, sa željom da svira glazbu po uzoru na svoje idole – Panteru, Sepulturu, Pro Pain i Slayer. Dosad su izdali par albuma i EP-a, a na nekim pjesmama gostovao im je pjevač Pro Paina Gary Meskil.

Osim njih u KSET-u će nastupiti i osječka Kymera, koja kombinira thrash i death metal uz dosta modernih eksperimentalnih utjecaja, slovenski From Ashes, koji crpi inspiraciju iz teškometalnog rocka i modernog metala, prvi hrvatski pirate metal bend Rum Smugglers i zagrebački metalci Mephisto’s Requiem, koji želi probuditi kolektivnu svijest kroz glazbu. Miner Records organizirat će na samome koncertu snimanje DVD-a s nastupima svih izvođača, napominje organizator.

Komentari

komentara