Veseli punk blueseri iz Cetinjske krajine M.O.R.T. te  izvrsna osječka rock blues četvorka Garage in July održat će u četvrtak 23. ožujka koncert u Vintage Industrialu.

 

M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji  još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine sretno se spotiču o bubnjara Milu i snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝, koji je objavljen u ljeto 2013. Otada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013.

U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima. Godine 2015.bend je nominiran za nagradu Porin u kategoriji novi izvođač.  Krajem 2015. snimaju novi album ˝Tužna kocka˝ koji je objavljen u travnju 2016. i koji je ponovno oduševio kritiku i publiku.  Album je bio nominiran za nagradu Porin u kategoriji ‘najbolji rock album’, a u veljači 2017. godine s njega je skinut novi single i video spot ‘Najljepša priča’.

 

 

Večer će otvoriti baranjski swamp ‘n’ roll bend Garage in July. Početak koncerta zakazan je za 21:30 h. Cijena ulaznica u pretprodaji 40 kuna, a na dan koncerta 50 kuna.

Komentari

komentara