Večeras u pulskoj Areni počinje Outlook, jedan od vodećih svjetskih festivala bass glazbe i soundsystem kulture i to nastupom Damiana ‘Jr. Gong’ Marleyja, sina legendarnog Boba Marleyja.

Na pozornici će mu se priključiti Iration Steppas, ASM (A State of Mind) i Slum Village, te Eliphino. Najmlađi sin glazbene legende Boba Marleyja vrlo je uspješan reggae i dancehall glazbenik koji nastupa još od svoje 13 godine. Damian je tijekom karijere marljivo gradio vlastitu nišu u povijesti glazbe te dao novu perspektivu na Marleyevu ostavštinu za 21. stoljeće.

Poznat je po samostalnim izdanjima, ali i suradnjama s drugim glazbenicima poput Nasa, Bobby Browna, Cypress Hilla i Skrillexa. Damian je bio član supergrupe SuperHeavy s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa. Dobitnik Grammyja za reggae i alternativnu glazbu, s albumima koji su redovito na listama najboljih hip-hop, rap i reggae radova, Damian Marley zaziva duhovnu promjenu dok pokušava promijeniti svijet nabolje. U Pulu dolazi s bendom.

Uz ukupno deset glazbenika na antičkoj pozornici opremljenoj sjajnim vizualima i vrhunskom produkcijom, amfiteatar će biti poligon na kojem će Marley pokazati jedinstveni dar za kombiniranje dancehall, reggae i hip-hop glazbe. Na pozornici će se Damianu pridružiti niz posebnih gostiju. Jedan od vodećih dub sound systema u svijetu, Iration Steppas, postali su međunarodno priznati po posebnoj atmosferi i stilu koje njeguju na nastupima. Kada bi spojili glazbu iz Tarantinovih filmova, Ennia Morriconea i A Tribe Called Questa nastao bi ASM, trio čiju je glazbu najlakše opisati kao intelektualni hip-hop s primjesama funka.

U Puli će predstaviti zadnji album »The Jade Amulet«. Na tragu hip-hopa, ali onog uličnog, je i Slum Village, utjecajni trio iz Detroita. Večer će otvoriti britanski bass-house DJ i producent Eliphino koji će svoj cijeli set posvetiti hip-hopu.

Komentari

komentara