Grupa Krešo i Kisele Kiše uskoro započinje s promocijom novog albuma »U potrazi za bijelim zecom«. Bit će to njihov treći nosač zvuka u čiju realizaciju dečki iz benda idu po principu »uradi sam«, bez velikog izdavača.

Novost je da snimanje ne plaćaju sami, već je ono rezultat pobjede na festivalu demo bendova Hr demo klubu. Na novom materijalu, snimljenom u tonskom studiju HRT-a, bit će šesnaest autorskih pjesama te obrada pjesme »Ti si moj hit« Grupe 777. Paralelno s pripremom album, bend snima i videospot za singl »Veseli stroj«.

 

– Album je snimljen, samo čekamo da ljudi s HRT-a odrade završni miks i mastering. Mi se nadamo da bi sve moglo bit gotovo krajem svibnja, a možda i prije. Na albumu će se naći 17 pjesama, sve naše vizije, frustracije i diktati misli u istom stilu muzike kakvog smo i do sada svirali, kaže frontmen benda Krešimir Burić.
U planu su bile i riječka i zagrebačka promocija koje su zbog kvalitetnije pripreme odgođene za kraj ljeta. Pred domaćom publikom nastup će najvjerojatnije održati krajem kolovoza ili početkom rujna, uz dosta zanimljivih gostiju koji će se u Rijeci ukazati prvi put. U međuvremenu Krešo i Kisele Kiše neće mirovati. Upravo suprotno, u subotu su na  na pulskom festivalu Prvi maj geri!, a potom kreću na mini-turneju po Bugarskoj. Već 5. svibnja svirat će u Sofiji, te potom 6. i 7. svibnja u crnomorskim ljetovalištima Burgasu i Varni.
– Preko interneta nam se javila cura koja inače u Bugarskoj organizira koncerte. Fan je benda, jako joj se sviđa naša muzika, zna i razumije naše tekstove, platila je sve u naprijed pa ajde kad je tako, idemo. Svima iz benda to će biti prvo putovanje u Bugarsku, organizatorica ima rođendan a svirka bi trebala samo bolje začiniti cijelu avanturu. Tri tisuće kilometara puta pa tko se vrati, pričat će, zaključio je Krešo.
Nakon povratka iz Bugarske, 13. svibnja očekuje ih nastup u Mariboru, a u pregovorima je i još nekoliko svirki do početka ljeta. Od ljetnih svirki za sad imaju dogovoren nastup na Backyard Art Festivalu u Donjem Miholjcu 15. srpnja, Grocksu u Gospiću 6. kolovoza i benkovačkom festivalu Vlajternativa 13. kolovoza.

Komentari

komentara