Legendarni američki bend Swans headliner je četvrtog Impulse Festivala, a riječkoj će se publici predstaviti na njegovom otvaranju, 27. ožujka 2017. godine u Pogonu kulture.


Izvorno aktivan od 1982. do 1997. godine, na čelu s pjevačem, tekstopiscem i multiinstrumentalistomMichaelom Girom, ovaj poznati američki eksperimentalni rock bend slovi za jedan od ključnih sastava njujorške no wave scene. Svoju prepoznatljivost temelji na eksperimentalnim i repetitivnim strukturama pjesama te upečatljivim i beskompromisnim živim nastupima. Studijski savršeni, uživo nepredvidljivi i precizni u izvedbi, Swansi se svrstavaju u jedan od najutjecajnih nezavisnih bendova svih vremena.

U 2010. godini, Gira je reformiro grupu i sa starim i novim suradnicima snimio četiri hvaljena albuma: »My Father Will Guide Me up a Rope to the Sky«, »The Seer«, »To Be Kind« i aktualni, četrnaesti studijski album »The Glowing Man«.

Uz Michaela Giru i Normana Westberga, dvojicu članova originalnih Swansa, bend čine i: Christoph Hahn, Phil Puleo, Chris Pravdica i Thor Harris. Svojevrsnu glazbenu kulminaciju upravo doživljavaju s posljednjim albumom. Naime, Gira je odlučio staviti točku na priču koju nam podario fanovima s povratničkim Swansima, a kako najavljuje, ime Swans nastaviti će živjeti u novom formatu za koji još ni sam nije siguran kakav će biti. Jedno je sigurno: Swansi u ovom formatu završavaju svoju priču posljednjom turnejom koja će ih sljedeće godine dovesti i u Rijeku. Grupa Swans već je nastupala u Lijepoj Našoj, a prije riječke, u njihovoj će svirci već ovog mjeseca moći uživati zagrebačka publika. Njihov koncert u galeriji Lauba na rasporedu je 26. listopada.

Četvrti Impulse festival koji je na rasporedu od 27. ožujka do 1. travnja sljedeće godine organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Komentari

komentara