Prva naklada dugoiščekivane autobiografije Brucea Springsteena »Born to Run« prevedene na hrvatski je već rasprodana i otisnuta je nova.

CD »Chapter and Verse« koji prati autobiografiju također je bio najprodavaniji strani album u Hrvatskoj već u prvih desetak dana prodaje, a interes za ova dva izdanja je i dalje sjajan pa su još uvijek u vrhu među najprodavanijim izdanima, javljaju iz Menarta.

Bio je to svakako razlog da se knjiga i CD još jednom predstave obožavateljima i publici na Interliberu u zagrebu. Dojmove o knjizi i Springsteenu podijelili su na promociji posebnog paketa i posebni gosti: Mile Kekin iz Hladnog Piva, Lada Furlan Zaborac, prevoditeljica knjige i basistica grupe The Bambi Molesters, glazbeni kritičar Hrvoje Horvat te Branko Komljenović, direktor Menarta te urednica hrvatskog izdanja autobiografije Adriana Piteša iz Profil knjige.

– Za jednog od najpoznatijih glazbenika na svijetu o kojem se godišnje objavi mnogo knjiga, bilo je pitanje može li njegova autobiografija donijeti nešto krucijalno novo. Na literarnoj razini, knjiga je briljantno napisana, otkriva mnoge detalje iz njegovog prefesionalnog i privatnog života za koje donedavno nismo ni znali: primjerice odnosi u obitelji i odnosi u E Street Bandu, rekao je Hrvoje Horvat koji godinama prati Springsteenov diskografski rad i koncerte diljem svijeta.

 

Mile KekinGlazbenik Mile Kekin također je oduševljen autobiografijom slavnog glazbenika kojeg je već nekoliko puta gledao uživo na koncertima. Među ostalim, dojmilo ga se što Bruce Springsteen u biografiji nije otkrio samo pozitivne i lijepe stvari iz svoje karijere.
– Čitajući knjigu otkrio sam da sve bendove muče isti problemi, međuljudski odnosi i suradnja s puno ljudi unutar benda. No, mislim da će knjiga biti zanimljiva i ljudima koji nisu glazbenici jer lijepo opisuje prve dane rock and rolla.

 

 

 

 

Lada Furlan ZaboracLada Furlan Zaborac uživala je, kaže, čitajući i prevodeći knjigu.
– Jako mi se svidio trenutak kad on odluči biti samo glazbenik i sve uloži u to. Za to treba imati hrabrosti. Što se prijevoda tiče, bila mi je jedino frka kad sam shvatila da prijevod odobrava Bruce Springsteen. No sve je prošlo super!
Molim potpisati autoricu fotografija: Anita Nadj. Ako trebate fotografije u većoj rezoluciji, slobodno me kontaktirajte.

Komentari

komentara